Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

New York Times: Παράλογες απαιτήσεις των Ευρωπαίων, λάθος πρόγραμμα, κενές υποσχέσεις

New York Times: Παράλογες απαιτήσεις των...

Καλεί το ΔΝΤ να επιμείνει στο θέμα του χρέους

Η εφημερίδα New York Times με άρθρο της εξαπολύει επίθεση κατά των Ευρωπαίων για τις «παράλογες» απαιτήσεις τους από την Ελλάδα, την εμμονή τους σε ένα λάθος πρόγραμμα και τις «κενές υποσχέσεις» για το χρέος. «Αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει ποτέ, εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίσουν να προωθούν πολιτικές που έχουν επανειλημμένα αποτύχει», τονίζει.

Η New York Times καλεί το ΔΝΤ να επιμείνει στο θέμα του χρέους, αλλά και στο ζήτημα των χαμηλότερων πλεονασμάτων.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω πιέσεις στη χώρα, όμως οι Ευρωπαίοι αναζητούν περισσότερες περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων», γράφει, ενώ αναφέρεται και στις διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαίων στο θέμα των στόχων των πλεονασμάτων. «Μια σταθερή και γρήγορα αναπτυσσόμενη χώρα θα μπορούσε να πετύχει αυτόν τον στόχο (3,5% του ΑΕΠ το 2018), αλλά είναι παράλογο να το περιμένει κανείς αυτό από την Ελλάδα», σημειώνει, προσθέτοντας πως το ΔΝΤ θέτει πιο ρεαλιστικό στόχο ζητώντας πλεόνασμα 1,5%.

Για το χρέος αναφέρει πως «καθυστερώντας τη μέγιστης σημασίας ελάφρυνση χρέους έως το 2018, θα πληγεί περαιτέρω η ήδη πιεσμένη ελληνική οικονομία».

Το άρθρο αναφέρεται ξεχωριστά και στη Γερμανία και αναφέρει πως «η χώρα που έχει δανείσει πιο πολλά χρήματα από κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος προς την Ελλάδα, απλώς δεν έχει καμιά ιδέα από την επιβολή ακόμη μεγαλύτερης λιτότητας, για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα».

Η κυβέρνηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel, δεν θέλει να δεσμευτεί για αναδιάρθρωση του χρέους πριν από τις εκλογές του 2017, καθώς πολλοί Γερμανοί αντιτίθενται σε κάθε πολιτική για τη διάσωση της Ελλάδας. Αν και είναι κατανοητό ότι οι Γερμανοί βουλευτές δεν προτίθενται να παραδεχθούν πως το χρέος δεν θα αποπληρωθεί στο σύνολό τους, καθυστερώντας τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, αυτό εντούτοις δεν θα κάνει το πρόβλημα να εξαφανιστεί, σημειώνουν οι New York Times.

Μάλιστα, το άρθρο εκτιμά πως το ΔΝΤ θα έπρεπε να πιέσει τους υπουργούς της Ευρωζώνης για το θέμα του ελληνικού χρέους. «Αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει ποτέ, εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίσουν να προωθούν πολιτικές που έχουν επανειλημμένα αποτύχει», καταλήγουν οι New York Times.

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις