Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ψηφίστηκε από 153 το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης- "Μπελάς" για τον ΣΥΡΙΖΑ η Βασιλική Κατριβάνου που καταψήφισε "κόφτη" και ταμείο αξιοποίησης

Ψηφίστηκε από 153 το πολυνομοσχέδιο για ...

Σε τεταμμένο κλίμα

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης από την Ολομέλεια της Βουλής. Ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 153 υπέρ, 145 κατά και δύο απουσίες (Άδωνις Γεωγιάδης από Ν.Δ. και Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι).

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου απουσίασε κατά την πρώτη ανάγνωση του καταλόγου, εισήλθε στην δεύτερη ανάγνωση και δήλωσε ότι ψηφίζει υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής, αλλά καταψηφίζει τα άρθρα που αφορούν το Ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και την τροπολογία για τον «κόφτη». Έτσι τα συγκεκριμένα άρθρα εγκρίθηκαν με 152 ψήφους.

Η στάση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφανεί  στην πρώτη ανάγνωση των βουλευτών. Απούσα ήταν  και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννα Βαγενά η οποία όμως τελικά υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο στο σύνολό του.

- Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα στον ΣΥΡΙΖΑ με πολλούς βουλευτές να διαμαρτύρονται για τη στάση της Κατριβάνου στέλνοντας ένα μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλίες.

- Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος εργατικά συνδικάτα και πολιτικές παρατάξεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

Κάλεσμα για συγκέντρωση στον χώρο έξω από τη Βουλή απηύθυναν η ΑΔΕΔΥ, η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Στο Σύνταγμα βρέθηκε και το ΠΑΜΕ, με πορεία από την πλατεία Ομονοίας.

 

 

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Χωρίς εντάσεις και παρατράγουδα ολοκληρώθηκαν πριν αππο λίγο οι δύο πορείες και συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν το από το ΠΑΜΕ και την ΑΔΕΔΥ στην Πάτρα.

 

 

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  Για στρατηγικό αδιέξοδο της αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, ενώ σημείωσε ότι η συμφωνία η οποία τίθεται σε εφαρμογή «είναι η συμφωνία που ψηφίσατε».

«Ταυτίζεστε με τις χειρότερες θέσεις των δανειστών» υπογράμμισε, απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Πρωθυπουργός καταλόγισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι αφιέρωσε το μισό της ομιλίας του σε ύβρεις, ενώ σχολίασε την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος έκανε λόγο για μία «νέα συμφωνία» με στόχο να επιτευχθεί ανάπτυξη 4% και να συμφωνηθεί πλεόνασμα 2%. «Οι κυβερνήσεις σας κατάφεραν το αντίθετο», είπε ο κ. Τσίπρας και διερωτήθηκε: Πού ήσαστε τόσο καιρό και δεν μας λέγατε ότι η λύση είναι χαμηλότερα πλεονάσματα και υψηλότερη ανάπτυξη;».

 

 

NEΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η αξιολόγηση θα κλείσει την Τρίτη και το θέμα του χρέους είναι πλέον θέμα στην ατζέντα της συζήτησης, κάτι που αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι το πολυνομοσχέδιο και ο κόφτης είναι το τελευταίο τέτοιου είδους νομοθέτημα που ψηφίζει η κυβέρνηση. Παραδέχθηκε ότι η φορολογία είναι δυσβάστακτη, αλλά σημείωσε ότι τελευταία φορά σήμερα ψηφίζονται τέτοιου είδους μέτρα.

Ειδικότερα, για τον κόφτη σημείωσε ότι δεν ψηφίζονται συγκεκριμένα μέτρα, αλλά μια δικλείδα ασφαλείας για την περίπτωση που οι εκτιμήσεις των δανειστών πέσουν έξω.

Ο ίδιος τόνισε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει την Τρίτη, κάτι που δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους χαρακτήρισε επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το γεγονός ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για τη ρύθμισή του και ότι αποδέχονται κι εκείνοι που έως σήμερα το πολεμούσαν να είναι στην ατζέντα της συζήτησης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εγκάλεσε, δε, την αντιπολίτευση γιατί δεν στηρίζει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της και τόνισε ότι η προσπάθεια του ελληνικού λαού φτάνει στο τέλος και έρχεται η λύτρωση.

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Πάνος Καμμένος συγκρούστηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ.

 

NEΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

«Το Ποτάμι δεν θα γίνει συνεργός στα πολιτικά σας εγκλήματα», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο. «Πρέπει να ακουσθεί ξανά το... "για την Ελλάδα ρε γαμώτο"», ανέφερε θυμίζοντας την φράση της Βούλας Πατουλίδου. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αμοραλισμό» και πρότεινε «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» με δύο προϋποθέσεις: «συγκεκριμένοι στόχοι και μια αποφασισμένη ηγεσία».

«Ζούμε μια αντιστροφή ρόλων. Εσείς ξεπουλάτε. Οι προηγούμενοι υπουργοί αντιστέκονται. Και ο λαός κοιτάει αποσβολωμένος. Και είστε έτοιμοι μετά την ανακάλυψη της γοητείας της κ. Μέρκελ να ανακαλύψετε και τη γοητεία του κ. Σόϊμπλε», είπε, εκτιμώντας ότι ο Πρωθυπουργός «συνέχεια στήνει παγίδες στους κακούς και συνέχεια πέφτει ο ίδιος μέσα».

«Τα 99 χρόνια που νομοθετείτε θα μας κάνουν Αργεντινή», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού δηλώνοντας ότι «είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων αλλά υπάρχουν υποδομές που πρέπει να μείνουν στο κράτος» όπως τα δίκτυα της ενέργειας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τη δημοκρατία α λα καρτ, με πρόσκαιρες και παράταιρες συμμαχίες εξοντώνει ό,τι δεν ελέγχει», υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης κάνοντας λόγο για «ασφυξία», «λαϊκισμό» και «απάτες» του ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε επίσης κριτική στον υπουργό Άμυνας ότι εμπλέκει το στρατό σε «επιδείξεις» θρησκευτικού χαρακτήρα, όπως αυτή με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

 

 

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δύο συγκεντρώσεις  κατά του πολυνομοσχεδίου ξεκινούν στην Πάτρα.

Μια στην πλατεία Γεωργίου στις 19:30 απο ΑΔΕΔΥ και σωματεία και η δεύτερη την ίδια ώρα στην πλατεία Τριών Συμμάχων από το ΠΑΜΕ.

 

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Είναι ντροπή για το Κοινοβούλιο να ψηφίζει κείμενα που συντάχθηκαν από το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους χωρίς να αλλάξει «ούτε ένα κόμμα» από την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Οι προβλέψεις για τον λεγόμενη κόφτη και το «υπερταμείο» της περιουσίας του Δημοσίου επιτρέπει στους ξένους ακόμα και να «κατάσχουν» δημόσια κτήρια όπως ο Άρειος Πάγος και τα αστυνομικά τμήματα, επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Η Ελλάδα δέχτηκε τα μέτρα χωρίς να αλλάξει «ούτε γράμμα», είπε.

Επανέλαβε επίσης τη θέση της Ένωσης Κεντρώων ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χτυπώντας τις παθογένειες του συστήματος.

Υποστήριξε, τέλος, ότι οι μόνοι που αντιδρούν στο αίτημά του για οικουμενική κυβέρνηση είναι «έξι θερμοκέφαλοι στη ΝΔ» που λένε «αφήστε τους να πέσουν να τελειώνουμε» και «έξι θερμοκέφαλοι στον ΣΥΡΙΖΑ» που λένε «60 χρόνια κάναμε να πάρουμε την εξουσία. Ας την κρατήσουμε κι όπου πάει».

 

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: «Παραλάβατε κράτος και το μετατρέπετε σε ανώνυμη εταιρεία» είπε απευθυνόμενος σε ΣΥΡΙΖΑ,  Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο. Αναφερόμενος στο αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές είπε ότι μπορούν να προκαλέσουν εκλογές παραιτούμενοι από τις έδρες τους «αλλιώς όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα».

Γεννηματά: Νέο μνημόνιο από τον άνθρωπο που θα το έσκιζε- Από τον «πρόθυμο πρωθυπουργό των πιο συντηρητικών κύκλων»

ΝΕΩΡΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:Για λαϊκισμό και δημαγωγία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό η πρόεδρος της Δημοκρατικής συμπαράταξης Φωφη Γεννηματά. Μίλησε επίσης για συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου. Αυτή είναι η συμφωνία που φέρνετε σήμερα στην βουλή κ. Τσίπρα. Αξιος ο μισθός σας, είπε η κα Γεννηματά.

«Αφήστε τα κλαψουρίσματα. Αυτό που σας ενώνει είναι η καρέκλα της εξουσίας», είπε και πρόσθεσε: «Τα σκίσατε τα μνημόνια και φέρατε μνημόνια για πάντα».

 

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ζήτησε εκ νέου πρόωρες εκλογές λέγοντας πως όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση από την εξουσία τόσο το καλύτερο θα είναι για τη χώρα. Έκανε άνοιγμα προς όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου. Στο ερώτημα των Ελλήνων εάν υπάρχει άλλος δρόμος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως θα ανακοινώσει μία νέα συμφωνία και ένα νέο πρόγραμμα για το 2017-2021. Για τα πρωτογενή πλεονάσματα δήλωσε πως δεν μπορεί η Ελλάδα να πιάσει τον στόχο 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια.

 

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Χουλιαράκης ανακοίνωσε δύο νομοτεχνικές βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο. Η πρώτη αλλαγή αφορά τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής δαπανών, δηλαδή τον κόφτη, λέγοντας πως ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι, απλά υπάρχουν μικρές βελτιώσεις.

Η δεύτερη αλλαγή αφορούσε τα ειδικά μισθολόγια. Σε αυτή ο κ. Χουλιαράκης τόνισε πως με την αλλαγή δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016 να βρει ισοδύναμα έτσι ώστε να μην παγώσουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις στα ειδικά μισθολόγια.

Μητσοτάκης: Η χυδαιότερη επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων που έγινε ποτέ- Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, ένας ψεύτης ή ένας αυταπατώμενος πρωθυπουργός

Σταμάτης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός την 'Ανοιξη του 2017

Κουτσούμπας στη Βουλή: "Είστε άπαιχτοι, υποκριτές, ψεύτες, θεομπαίχτες"- Έκανε αναφορά ακόμη και στη ...Eurovision

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ολοκληρωνεται σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προβλέπει αυξήσεις έμμεσων φόρων, αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, τη δημιουργία του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, αλλά την θέσπιση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης, τον λεγόμενο «κόφτη». Απόψε θα μιλήσουν στη Βουλή ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοι και θα ακολουθήσει η ψήφισή του.

Στην Πάτρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις και πορείες , την ώρα που θα συζητείται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο.

Μια στην πλατεία Γεωργίου στις 19:30 απο ΑΔΕΔΥ και σωματεία και η δεύτερη την ίδια ώρα στην πλατεία Τριών Συμμάχων από το ΠΑΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Κυριακή στην πλατεία Τριών Συμμάχων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις