Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Νομού Ηλείας

Αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του...

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα έχει ξεκινήσει η λειτουργία του

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, εάν όλα κυλήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της στην περιοχή του ΧΥΤΥ Νομού Ηλείας στη θέση ‘Τριανταφυλλιά’ η προσωρινή μονάδα προεπεξεργασίας, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

Αυτό έκανε γνωστό χθες ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νομού Ηλείας και Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μετά την κατακύρωση του πρακτικού του διαγωνισμού από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ, βάσει του οποίου ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ‘Μεσόγειος’.

Χθες το πρακτικό της Εκτελεστικής Επιτροπής απεστάλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη σχετική έγκριση, παράλληλα όμως ο φάκελος απεστάλη για προσυμβατικό έλεγχο στον τοπικό Επίτροπο. Η εκτίμηση είναι ότι ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Τρότη, έτσι ώστε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να βρίσκεται ο εργολάβος στην ‘Τριανταφυλλιά’ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε: «Στείλαμε το φάκελο στον Επίτροπο για τον προσυμβατικό έλεγχο και εκεί ευελπιστούμε ότι θα δείξουν όλοι την πρέπουσα κατανόηση για να τελειώσουμε άμεσα. Εάν ο Επίτροπος μας δώσει το OK μέχρι την Τρίτη, άλλωστε έχουν γίνει όλα νομότυπα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε τον εργολάβο στην ‘Τριανταφυλλιά’ και θα γίνεται συνολική διαχείριση των απορριμμάτων της Ηλείας».

Αναφορικά με την ενδιάμεση λύση της Μονάδας Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας (ΜΟΜΑΚ Νομού Ηλείας), ο κ. Χριστοδουλόπουλος υπογράμμισε ότι ο εργολάβος είναι υποχρεωμένος μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει τοποθετήσει τα μηχανήματα και να λειτουργεί τη μηχανική διαλογή.

Μέχρι τότε, και επειδή το πρόβλημα είναι σοβαρό στο νομό, θα λειτουργήσει η προσωρινή λύση.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος επανέλαβε ότι η οριστική λύση θα δοθεί με την κατασκευή του εργοστασίου  και ευχήθηκε να υπάρξει άμεσα απόφαση της διυπουργικής.

Σε ότι αφορά το δεματοποιητή, είπε για μία ακόμη φορά ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει μέχρι τη λύση του εργοστασίου και έφερε ως παράδειγμα τους δεματοποιητές που είχαν προμηθευτεί άλλοι δήμοι της Πελοποννήσου και οι οποίοι δεν λειτούργησαν για περισσότερο από ενάμιση χρόνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ...χωματερή του ΒΙΟΠΑ στην Πάτρα- Ξερά κλαδιά από τα κουρέματα των δέντρων του Δήμου και σκουπίδια, σε λόφους, δίπλα στις βιοτεχνίες- Άν πέσει ένα σπίρτο...

 

Πηγή

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις