Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίθεση από κουκουλοφόρους με λοστούς στο ΑΠΘ σε φοιτητές της ΔΑΠ

Επίθεση από κουκουλοφόρους με λοστούς στ...

Τραυματισμοί δε σημειώθηκαν

Μικρής έκτασης επεισόδια έγιναν στο ΑΠΘ, όπου όπως και σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας, γίνονται σήμερα φοιτητικές εκλογές. Την επίθεση, κυρίως κατά μελών της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εξαπέλυσε το μεσημέρι στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ ομάδα περίπου είκοσι ατόμων, με καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατώντας λοστούς.

Τραυματισμοί δε σημειώθηκαν, ενώ αντίστοιχες επιθέσεις και σε άλλα Τμήματα, της Πολυτεχνικής και της Σχολής Θετικών Επιστημών, αποτράπηκαν, καθώς μόλις πληροφορήθηκαν τα επεισόδια στη Γεωπονική οι φοιτητές εκεί απομακρύνθηκαν από τα τραπεζάκια, που ήταν στημένα τις εισόδους των Σχολών.

"Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε φοιτητές στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ και κατόπιν κατευθύνθηκε και σε άλλες Σχολές. Κύριος στόχος τους ήταν φοιτητές που πρόσκεινται στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα ΑΕΙ της Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Χαδούλης. Σημείωσε δε ότι "τέτοιες επιθέσεις είναι ενάντια στο σύνολο του φοιτητικού κινήματος και συνολικά προς της δημοκρατία", καθώς και ότι "οι φοιτητές κατάφεραν και απομόνωσαν τουλάχιστον προσωρινά τα στοιχεία που προκάλεσαν την κατάσταση".

Κατά τα άλλα η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές στα Τμήματα και Σχολές, τόσο του ΑΠΘ, όσο και του ΠΑΜΑΚ, είναι υποτονική και υπολογίζεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις