Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η απεργία τελείωσε (ή μήπως, όχι;) και ήρθε η ώρα του απολογισμού: κερδίσαμε ή χάσαμε κύριοι συνδικαλιστές;

Η απεργία τελείωσε (ή μήπως, όχι;) και ή...
Νασόπουλος Νάσος

Κι αν χάσαμε τι σκέφτεστε να κάνετε; Περνάει από το μυαλό σας, το ενδεχόμενο παραίτησης;

Έληξε λοιπόν η απεργία των δημοσιογράφων. Αν και αφού η συνδικαλιστική μας ηγεσία θεωρεί αγωνιστική έξαρση, τη φίμωση του Τύπου σε δύσκολες στιγμές για την κοινωνία, θα μπορούσε να την μετατρέψει σε απεργία διαρκείας, έως ότου βγει η χώρα από τα μνημόνια!

Δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια, όσο πάρει…

Θα μέναμε στην ιστορία ως οι πιο μακράς διάρκειας …επαναστάστες. Και οι κυβερνήσεις (όσες αναλάβουν μέχρι τότε) θα κάνουν τη δουλειά της χωρίς την ενόχληση του Τύπου, όπως την έκανε η παρούσα κυβέρνηση χθες και προχθές, απολαμβάνοντας το δώρο που της έκανε η συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων.

Τώρα, πώς εξηγείται να γίνεται απεργία την προπαραμονή και την παραμονή ψήφισης των μέτρων, αλλά όχι ανήμερα, αυτό μόνον οι συνδικαλιστές μπορούν να το εξηγήσουν.

Πάντως, για το μόνο που δεν μπορείς να κατηγορήσεις την συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων, είναι η έλλειψη χιούμορ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στη 48ωρη απεργία που άρχισε σήμερα στις 6 πμ και συνεχίζεται έως τις 6 πμ της Κυριακής, 8 Μαΐου 2016, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι μεμονωμένα καταδικαστέα κρούσματα απεργοσπασίας –κυρίως από διαδικτυακά Μέσα– ή και τυχόν απόπειρες έκδοσης απεργοσπαστικών φύλλων, αποδοκιμάζονται από το σύνολο του κλάδου».

Ως  «μεμονωμένα καταδικαστέα κρούσματα απεργοσπασίας» προφανώς θεωρούνται η κανονική λειτουργία των εξής διαδικτυακών Μέσων: zougla, newsit, in, enikos, skai.gr, protothema, lifo, star.gr, capital, naftemporiki, newpost και δεκάδες ακόμα (ναι, αλλά απήργησαν κανονικά το havales.gr, το panotourla.com-λίγο το χετε;) .

Προφανώς, οι συνδικαλιστές, δεν εντάσσουν στα «μεμονωμένα καταδικαστέα κρούσματα απεργοσπασίας» τις Κυριακάτικες εφημερίδες που έκαναν το κολπάκι και κυκλοφόρησαν Σάββατο! Πώς στην ευχή βγήκαν εφημερίδες το Σάββατο ενώ την Παρασκευή (υποτίθεται ότι) απεργούσαν οι δημοσιογράφοι, μάλλον σε …θαύμα, θα οφείλεται.

Όμως, είναι η ώρα του απολογισμού. Είναι η ώρα που η συνδικαλιστική μας ηγεσία πρέπει να μας εξηγήσει τι χάσαμε και τι κερδίσαμε. Και για να μην χάνει χρόνο, το τι χάσαμε το γνωρίζουμε.

Ας περιοριστεί λοιπόν να μας πει, τι κερδίσαμε.

Εκτός φυσικά, από το φτύσιμο του κόσμου…

ΥΓ. Οι συνδικαλιστές μας, όλο το προηγούμενο διάστημα τόνιζαν με κάθε ευκαιρία ότι ο κλάδος δίνει τον πιο κρίσιμο αγώνα της ιστορίας του. Αν αυτό τον αγώνα τον χάσαμε κατά κράτος (αν λέω, μακάρι να μην το χάσαμε, αλλά περιμένουμε τον απολογισμό) θα μας πει η συνδικαλιστική μας ηγεσία τι σκέφτεται να κάνει;

Το λογικό είναι ότι θα παραιτηθεί. Έτσι συμβαίνει σε όλες τις καταστροφικές ήττες.

Οι ηγέτες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της καταστροφής, ανοίγουν το δρόμο να αναδειχθούν νέοι ηγέτες, μήπως και περισώσουν κάτι από τα συντρίμμια. Και παράλληλα δείχνουν, ότι δεν είναι κολλημένοι με την καρέκλα.

Περιμένουμε λοιπόν τον απολογισμό και τις αποφάσεις της ηγεσίας μας.

Το οφείλει σε όλους εμάς που απεργήσαμε…

Δώρο στην κυβέρνηση η απεργία των δημοσιογράφων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις