Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αίγιο:Σπίρτζης, Κουντουρά, Λεβέντης, Μπαλτάκος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγία Τρυπητή

Αίγιο:Σπίρτζης, Κουντουρά, Λεβέντης, Μπα...

Σήμερα γιορτάζει η πολιούχος του Αιγίου

Με τις παρουσίες δύο υπουργών αλλά και δύο επικεφαλής κομμάτων (ενός κοινοβουλευτικού κι ενός νεοσύστατου) θα τελεστεί την Παρασκευή το πρωί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής αλλά και η λιτάνευση της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνας από το λιμάνι μέχρι την πλατεία Αγίας Λαύρας.

Πρόκειται για τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, την αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, τον επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη και τον συνιδρυτή του κόμματος "Εθνική Ενότητα" κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο, που έχουν απαντήσει ήδη θετικά και θα βρίσκονται ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους στη μεγάλη γιορτή του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας.

Η λιτάνευση θα ξεκινήσει στις 10.45 π.μ. έξω από το Ιερό Προσκύνημα, με τη συνοδεία στρατιωτικών αγημάτων και των τριών Όπλων, όπως και 5 Φιλαρμονικών (Πυροσβεστικής, Αστυνομίας ή Στρατού, Αιγίου, Ακράτας, Αιγείρας). Η πομπή θα ακολουθήσει την καθιερωμένη διαδρομή από Ζωοδόχου Πηγής, Μιχαλακοπούλου, Ερμού, Ασ.Φωτήλα μέχρι την πλατεία Αγίας Λαύρας. Εκ μέρους της Εκκλησίας, παρόντες θα είναι οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ, Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ και ο οικείος Μητροπολίτης κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ. Ακολούθως, η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα θα τοποθετηθεί σε στολισμένο στρατιωτικό όχημα για να επιστρέψει στο Ιερό Προσκύνημα, με τις καμπάνες των Ιερών Ναών του Αιγίου να χτυπούν χαρμόσυνα.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι γύρω στη 1 το μεσημέρι θα προσέλθουν στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό όπου θα παρατεθεί η καθιερωμένη δεξίωση εκ μέρους του Δήμου Αιγιαλείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις