Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Καζάνι που βράζει» το Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

«Καζάνι που βράζει» το Μαρακαΐμπο της Βε...

Μέλη της Εθνοφρουράς έχουν αναλάβει να περιπολούν στους δρόμους

Καμένα λάστιχα, λεηλατημένα καταστήματα, αποκλεισμένοι δρόμοι: το Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας, μια πόλη 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων, έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες σε θέατρο ταραχών και λεηλασιών από οργισμένους πολίτες, λόγω της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Η διπλή κρίση ανάγκασε τον πρόεδρο της χώρας Νίκολας Μαδούρο να ανακοινώσει πρόσφατα ακραία μέτρα. Μεταξύ άλλων, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα ενώ σε μεγάλο μέρος της χώρας -εκτός της πρωτεύουσας Καράκας- το ηλεκτρικό ρεύμα κόβεται για τέσσερις ώρες καθημερινά.

«Είναι ένα καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί» σχολιάζει η ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στην πόλη Καρμέλα ντε λα Ος..

Μια υπάλληλός της, η 61 ετών Μαρία Τετέ, δηλώνει εκνευρισμένη από τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, κάτι που ήρθε να προστεθεί στο άλλο καθημερινό βάσανό της: να περιμένει με τις ώρες για να ψωνίσει έξω από το σούπερ-μάρκετ, τα ράφια του οποίου συχνά είναι άδεια. «Εγώ, αντέχω τις ουρές και είχα καταφέρει να μαζέψω σχεδόν πέντε κιλά κρέας. Όλα χάθηκαν» όταν το ψυγείο της τέθηκε εκτός λειτουργίας. «Προσπαθούμε να επιβιώσουμε αλλά η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά. Η κόρη μου έφυγε από τη χώρα, εδώ δεν είχε μέλλον» λέει η γυναίκα.

Μετά τις ταραχές των τελευταίων ημερών η κυβέρνηση έστειλε στην πόλη μέλη της Εθνοφρουράς που έχουν αναλάβει να περιπολούν στους δρόμους, να ελέγχουν τις ουρές στα σούπερ-μάρκετ και να προλάβουν τυχόν νέα επεισόδια.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης γίνεται τυχαία και κάποιες φορές ξεπερνά τις τέσσερις ώρες: στις αρχές της εβδομάδας η συνοικία Τρινιντάντ έμεινε χωρίς ρεύμα επί σχεδόν 20 ώρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις