Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Εαρινή αυλαία-Τι θα παίζουν τα Θέατρα τον Μάιο

Πάτρα: Εαρινή αυλαία-Τι θα παίζουν τα Θέ...

Μάθαμε ποιές παραστάσεις θα ανέβουν στην πόλη

Λίγο πριν ξεκινήσει η θερινή φεστιβαλική σεζόν και οι θεατρικές σκηνές της πόλης συνεχίζουν με πολύ ενδιαφέρουσες παραγωγές το προγραμμά τους.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Επίκεντρο+

Το Επίκεντρο+  παρουσιάζει τον Μάιο τα έργα: «Το παιχνίδι των Κράουζερ»  και  «Interview» στις 13-14-15 Μαΐου (Παρασκευή -Σάββατο και Κυριακή).
«Το παιχνίδι των Κράουζερ» Μία παρέα βαθύπλουτων σε ένα διαδραστικό δωμάτιο προσομοίωσης. Στην υπηρεσία τους ένας Αφγανός μετανάστης. Μία σύγκρουση ανάμεσα σε δύο εξαθλιωμένους κόσμους, Ποιος όμως θα είναι στο τέλος ο νικητής του παιχνιδιού;

«Interview» Μία συνέντευξη για δουλειά, τέσσερις υποψήφιοι και μία ''φωνή''. Εξευτελιστικές ερωτήσεις και δοκιμασίες, που οδηγούν σε μία διαδικασία κωμικοτραγικού παραλογισμού. Δύο κοινωνικοπολιτικές μαύρες κωμωδίες, που παρουσιάζουν τη σχέση εξουσίας - εξουσιαζόμενου. Δύο παραστάσεις για τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος.

Συνεχίζεται επίσης η παράσταση «Ay, Carmela!» του Χοσέ Σαντσίς Σινιεστέρα με την Χρυσούλα Παπαδοπούλου και τον Διονύση Βούτσο. Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο έργο το οποίο μέσα στο φρικώδες περιβάλλον του εμφυλίου ισπανικού πολέμου, ο συγγραφέας με μεγάλη μαεστρία, ξετυλίγει τις τροχιές που διανύουν οι ήρωες του, διαρρηγνύοντας το άβατο του θανάτου, καταλύοντας τη συμβατικότητα του χώρου και του χρόνου…

Act

Στο θέατρο Act  θα δούμε το έργο «Περί φύσεως» από την Πέμπτη 5 Μαΐου - Κυριακή 8 Μαΐου. Αύγουστος. Παραμονή του Σωτήρος. Σε ένα απόμερο λιμανάκι κάποιας ελληνικής παραλίας τρεις άνθρωποι κάνουν το απογευματινό μπάνιο τους περιμένοντας το φεγγάρι να ανατείλει μέσα απ’ τη θάλασσα. Κι ενώ περιμένουν συζητούν περί παντός επιστητού, όπως μάλλον θα συνέβαινε πάντα και με όλους όσοι μπήκαν πριν από εκείνους στα νερά αυτά.

Κείμενο: Μιχάλης Βιρβιδάκης

Παίζουν: Θάνος Σαμαράς, Κώστας Κουτσολέλος, Νάνσυ Μπούκλη.

Επίσης στο Act κάθε Τρίτη και Τετάρτη από 17 Μαΐου έως 1 Ιουνίου θα παίζεται η παράσταση «Κουμασάκα» που ανήκει στο ρεπερτόριο του Ιαπωνικού θεάτρου Νο σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαστεφάνου με τους Δημήτρη Τζαβάρα και Βασίλη Τάσση.

Η παράσταση ενός από τα πιο χαρακτηριστικά και σημαντικά δραματικά κείμενα της ιαπωνικής παράδοσης, σε πρωτότυπη μετάφραση και με σύγχρονη σκηνοθετική ματιά φιλοδοξεί να συστήσει την υψηλή δραματουργία της Ιαπωνίας, αλλά και να συνομιλήσει με το παρόν θέτοντας στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης το πάντα επίκαιρο θέμα της επανάστασης.

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαστεφάνου

Παίζουν: Βασίλης Τάσσης, Δημήτρης Τζαβάρας

Στο Act θα ανέβει στις 9 και 10 Μαΐου άλλη μια παράσταση το «Πιτσιμπούργκο» της Σώτης Τριανταφύλλου με την Αρκαδία Ψάλτη και τον Στράτο Σωπύλη.

Από τις 12 έως τις 30 Μαΐου (Πέμπτη- Δευτέρα) το act θα μετατραπεί σε δικαστικό μέγαρο αφού θα παρουσιάζει μία από τις πιο διχαστικές και επιδραστικές υποθέσεις όλων των εποχών, με τους 12 ενόρκους άλλοτε να ταυτίζονται και άλλοτε να συγκρούονται. Ποια θα είναι η ετυμηγορία τους; Και με τι « κόστος» για τον καθένα από τους 12;

Όλα αυτά θα συμβούν στην ήδη πολυαναμενόμενη νέα θεατρική παράσταση της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας της Πάτρας, «Υποκριτές» με τίτλο «Ο 6ος Ένορκος». Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Μίλτου Παπλά, ο οποίος παίζει επίσης (μεταξύ των ηθοποιών θα δούμε και τον Πατρινό νομικό και βουλευτή του «Ποταμιού» Ιάσονα Φωτήλα).

Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»

Για τις 10 και 11 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί η επιτυχημένη παράσταση «Οι 12 ένορκοι», ένα γνωστό κοινωνικό έργο του Ρέτζιναλντ Ρόουζ που έχει γίνει και κινηματογραφική ταινία. Η σκηνοθεσία είναι της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη που έχει κάνει και την δραματουργική επεξεργασία με τον Νότη Παρασκευόπουλο.

Πρόκειται για μία παράσταση που έχει κάνει αίσθηση, απέσπασε ιδιαίτερα θετικές κριτικές και 2 βραβεία κοινού, και παίζεται για 2η χρονιά στην Αθήνα, στο θέατρο Αλκμήνη.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χριστόδουλος Στυλιανού, Τρύφων Καρατζάς, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Βασίλης Παλαιολόγος, ο οποίος κατάγεται από τον γειτονικό Πύργο της Ηλείας, Χάρης Μαυρουδής, Μανώλης Ιωνάς, Απόλλων Μπόλλας, Αλέξανδρος Πέρρος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Αυγουστίνος Κούμουλος. Συμμετέχει ο Αλέξης Σταυριανός.

Στις 20, 21,22 αναμένεται στον «Απόλλωνα» και η παράσταση με τίτλο «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι» σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία του Βασίλη Παπαβασιλείου.

Στις 6, 7 & 8 Μαΐου τo Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ παρουσιάζει μία ιστορία για παιδιά και εφήβους με τίτλο « Όταν δεν….».  Πρόκειται για έναν οδηγό αναζήτησης της πραγματικής ευτυχίας που υπογράφει  ο Περικλής Σιούντας και σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.    
Επίσης  θα δούμε το έργο «Πού είναι η μάνα σου μωρή» της Δήμητρας Πέτρουλα, με την Βέρα Κρούσκα, σε σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια Ενκε Φεζολλάρι στις 27 και 28 Μαΐου.

Παίζουν επίσης: Ορνέλα Λούτη και Αγάπη Παπαθανασιάδου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture