Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το ΤΕΕ Εδικής Αγωγής συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας- ΔΕΙΤΕ τις περιπέτειες του Οδυσσέα- ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Το ΤΕΕ Εδικής Αγωγής συμμετείχε σ...

Καταχειροκροτήθηκε

Για πρώτη φορά φέτος, το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πάτρας συμμετείχε στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που έγινε στην Πάτρα από 7 ως 9 Απριλίου 2016.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Το έργο με το οποίο συμμετείχε, είχε τίτλο "Παρουσιάσεις με το Scratch" και πραγματικά ενθουσίασε και  καταχειροκροτήθηκε.

Αποδείχθηκε λοιπόν, για μια ακόμη φορά, πως όλα τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν, φτάνει να τους δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες  και να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες που τόσο  χρειάζονται.

Οι  έντεκα μαθητές του ΤΕΕ που έλαβαν μέρος στην καινοτόμο αυτή δράση ξεκίνησαν το ταξίδι τους τον Ιανουάριο υποστηριζόμενοι από τον καθηγητή τους κο  Γιώργο Τσορμπατζόγλου.  Δούλεψαν ακούραστα με φαντασία και μεράκι, δημιούργησαν και ολοκλήρωσαν το έργο τους "Παρουσιάσεις με το Scratch" το οποίο αποτελείται από τρεις ενότητες.

Η πρώτη αναφέρεται στον τρόπο εργασίας που ακολουθήθηκε για να κατακτήσουν οι μαθητές το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η δεύτερη είναι μια παρουσίαση του σχολείου τους και η τρίτη μια διαθεματική εργασία που περιγράφει  τους σταθμούς  και τις περιπέτειες του Οδυσσέα κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη ( https://youtu.be/aiv13htVcTE ). Για την πραγματοποίηση τους  χρησιμοποιήθηκε  κυρίως η δωρεάν γλώσσα  προγραμματισμού scratch που αναπτύχθηκε από το γνωστό Τεχνολογικό Ινστιτούτο M.I.T.

Η παρουσίαση της εργασίας έγινε στους χώρους του 3ου Λυκείου, που η ομάδα πήγε συνοδευόμενη και  από τον κο Κόρδα Ανδρέα. Μετά το τέλος της παρουσίασης τα παιδιά έστησαν περίπτερο απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις και αναλύοντας τον τρόπο δουλείας τους. Στο τέλος του φεστιβάλ, οι μαθητές ενθουσιασμένοι από την δράση, αποφάσισαν να συμμετάσχουν και την επόμενη χρονιά μ' ένα καινούργιο έργο.

Αναλυτικά την  προσπάθεια που έγινε θα την βρείτε στο ιστολόγιο που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό, στην θέση http://teescratch.blogspot.gr/.  Ελπίζουμε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο και να τον χαρείτε όσο τα παιδιά του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής!!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις