Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

“2016, το νέο σύστημα εισαγωγής” δωρεάν… από τα Φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus

“2016, το νέο σύστημα εισαγωγής” δωρεάν…...

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 αρχίζουν στις 16 Μαΐου με την εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 αρχίζουν στις 16 Μαΐου με την εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ρητορική που το θέλει καλύτερο σύστημα εισαγωγής, επειδή οι υποψήφιοι εξετάζονται σε λιγότερα μαθήματα σε σχέση με το προηγούμενο, δεν τυγχάνει μεγάλης αποδοχής. Αν το νέο σύστημα είναι ευκολότερο ή πιο δύσκολο από το παλιό για τους εξεταζόμενους θα κριθεί σε ύστερο χρόνο όταν θα εκτιμηθούν τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα της εφαρμογής του. Αυτό όμως που προέχει, είναι να το γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, οι υποψήφιοι και το οικογενειακό τους περιβάλλον. Να πληροφορηθούν τα διάφορα σημεία του που πρέπει να προσέξουν για να οργανώσουν με τον καλύτερο τρόπο την προετοιμασία τους.

Τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus συμβάλλουν για μια ακόμη φορά στην πληρέστερη πληροφόρηση των μαθητών, επειδή πιστεύουν ακράδαντα ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξαντλείται στο πλαίσιο της διδακτικής ώρας. Απεναντίας οφείλει να περιλαμβάνει ένα πλέγμα δραστηριοτήτων – εκδηλώσεων το οποίο να προάγει το εκπαιδευτικό γίγνεσθαι. Γι’ αυτό το σκοπό οργανώνουν ημερίδες ενημέρωσης μαθητών – γονέων και κηδεμόνων με θέμα το νέο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Παραλλήλως, τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus επιμελήθηκαν και εξέδωσαν το εγχειρίδιο με τίτλο 2016, νέο σύστημα εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα ενημερωτικό έντυπο το οποίο αναλύει το νέο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση:

Ειδικότερα περιλαμβάνει:

  • Τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανά Ομάδα Προσανατολισμού με τα ανάλογα διαγράμματα επιλογής τους.
  • Τον καθορισμό των Επιστημονικών Πεδίων και αναλυτικά την ένταξη των Σχολών και των Τμημάτων σε Επιστημονικά Πεδία.
  • Τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας ανά Επιστημονικό Πεδίο.
  • Τους Συντελεστές Βαρύτητας με αναλυτικούς πίνακες για τις Σχολές και τα Τμήματα που απαιτούν ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες.
  • Τον τρόπο υπολογισμού των μορίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τα ανάλογα παραδείγματα.

Το καλαίσθητο εγχειρίδιο, το οποίο είναι απαραίτητο για κάθε υποψήφιο με το νέο σύστημα εισαγωγής, θα διανέμεται δωρεάν από τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 τόσο από τη γραμματεία των φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ/18Plus όσο και από το βιβλιοπωλείο Γωνιά του βιβλίου, Αγ. Νικολάου 32, Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά