Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα:Πρωτοβουλία από το ΤΑΙΠΕΔ για να λήξει το θέμα της οριστικής παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου εντός τριμήνου

Πάτρα:Πρωτοβουλία από το ΤΑΙΠΕΔ για να λ...

Συνάντηση Τζανάκου, Παπαθεοδώρου με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Βουλευτή Αχαΐας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου και του κ. Ν. Τζανάκου, Δημοτικού Συμβούλου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πάτρα – Η Δική μας Πόλη» με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στ. Πιτσιόρλα. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν οι διαδικασίες οριστικής παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη, όπως αυτές έχουν περιγραφεί διαχρονικά από τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας.

Από την πλευρά του κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου και κ. Ν. Τζανάκου αναπτύχθηκαν και τεκμηριώθηκαν οι θέσεις για την ανάγκη οριστικής παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου, καθώς και τα προβλήματα, τα οποία έχουν εμποδίσει μέχρι σήμερα την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Ειδική αναφορά έγινε στις καθυστερήσεις αλλά και παλινωδίες που σημειώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και στην ανάγκη άμεσης επίλυσης του θέματος.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στ. Πιτσιόρλας ενημέρωσε για τις παρακάτω θέσεις του :

1)      Η οριστική παραχώρηση προς το Δήμο προϋποθέτει την τροποποίηση της Σύμβασης του 2001 μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠΑ, ώστε να απελευθερωθούν οι σχετικοί χώροι.

2)      Θα λάβει άμεσα πρωτοβουλία συνάντησής του με το Δήμο, τον ΟΛΠΑ και φορείς της πόλης της Πάτρας για τη διαμόρφωση του σχεδίου παραχώρησης και την ολοκλήρωση των διαδικασιών εντός τριμήνου.

3)      Επιβεβαίωσε την πρόθεση ότι η λύση του προβλήματος του θαλάσσιου μετώπου μπορεί και πρέπει να δοθεί άμεσα.

Από την πλευρά του κ. Παπαθεοδώρου και του κ. Τζανάκου παραδόθηκε ολοκληρωμένος φάκελος με τις μέχρι σήμερα διαδικασίες – αποφάσεις, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί ή ληφθεί και με βάση τις οποίες έχει διαμορφωθεί η υπάρχουσα Σύμβαση προσωρινής παραχώρησης και δηλώθηκε η διαθεσιμότητά τους για τη συμμετοχή τους στις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Εντός τριών μηνών αναμένει το ΤΑΙΠΕΔ την κοινή πρόταση Δήμου-ΟΛΠΑ για το θαλάσσιο μέτωπο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις