Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Σάββατο στις 18.00 η επίσημη υποδοχή στον Άγιο Ανδρέα Πατρών των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Το Σάββατο στις 18.00 η επίσημη υποδοχή ...

Η πτήση από την Κριμαία της Ουκρανίας θα αφιχθεί στον Άραξο

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στις 6 το απόγευμα, θα γίνει στο νέο ιερό ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών η επίσημη υποδοχή των ιερών λειψάνων του Μάρτυρος και ομολογητού Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, τα οποία φυλάσσονται στην ιερά μονή της Αγίας Τριάδος Συμφερουπόλεως, στην Ουκρανία.

Τα ιερά λείψανα του συγκεκριμένου Αγίου (1877-1961) μεταφέρονται για 1η φορά από την περιοχή της Κριμαίας στην Πάτρα κι αυτό γίνεται για πνευματικούς και προσκυνηματικούς λόγους.

Μιλώντας στο thebest.gr, ο προιστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, ανέφερε ότι τα λείψανα αναμένεται να συνοδεύουν από την Ουκρανία στην Ελλάδα, Ρώσοι ιερωμένοι και η ηγουμένη του γυναικείου μοναστηριού της Αγ. Τριάδας Συμφερουπόλεως, Ευσεβία ενώ παρών κατά την υποδοχή στο αεροδρόμιο του Αράξου θα είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Τα λείψανα θα μείνουν στην Πάτρα για να τα προσκυνήσει ο ευσεβής λαός και να λάβει ευλογία, για σχεδόν 10 ημέρες (η επιστροφή στην Κριμαία έχει οριστεί για την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016). Μάλιστα μιας και στο νέο ιερό ναό θα βρίσκονται τα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, κανονίστηκε από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών τόσο ο Γ’ όσο και ο Δ’ κατανυκτικός εσπερινός να γίνουν στο ναό του Αγ. Ανδρέου, στις 3 και 10 Απριλίου 2016, στις 18.00 το απόγευμα, αντίστοιχα.

Μόλις ολοκληρωθεί η υποδοχή το Σάββατο το απόγευμα, θα ακολουθήσει μέγας αρχιερατικός εσπερινός. Καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες και ο ιερός ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η αναχώρηση των τιμίων λειψάνων θα γίνει μετά το τέλος της προηγιασμένης Θείας λειτουργίας τη Δευτέρα 11/4 στις 9.30 το πρωί.

Καθημερινά θα τελείται το πρωί προηγιασμένη Θεία λειτουργία και στις 18.00 το απόγευμα Μέγα Απόδειπνο ενώ την Παρασκευή εκτός από την ακολουθία των Χαιρετισμών στην Παναγία, στις 19.00, θα τελεστεί στη συνέχεια, στις 21.00 το βράδυ και ιερά αγρυπνία.

*Η ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως είναι η 11η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία εκοιμήθη.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις