Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η δράση "Μήλο-Λεμόνι" για την κυκλοφοριακή αγωγή στο 44ο Δημοτικό σχολείο

Πάτρα: Η δράση "Μήλο-Λεμόνι" γ...

Οι μαθητές γνώρισαν τους βασικούς κανόνες του Κ.Ο.Κ.

Σήμερα Τετάρτη το Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" πραγματοποίησε στο 44ο Δημοτικό σχολείο Πάτρας τη δράση "Μήλο-Λεμόνι" για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στόχος της δράσης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές στην πράξη βασικούς κανόνες του Κ.Ο.Κ. όπως η τήρηση των ορίων ταχύτητας, η εφαρμογή της ζώνης, η διάβαση πεζών κ.α.) και να ευαισθητοποιήσει τόσο τους μικρούς μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας και πιο συγκεκριμένα στην τήρηση του Κ.Ο.Κ. όσο και τους οδηγούς ώστε να τηρούν τα όρια ταχύτητας στις περιοχές γύρω από σχολεία.

Οι μικροί μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και με τη βοήθεια αστυνομικών της τροχαίας σταμάτησαν διερχόμενα οχήματα και έλεγξαν για τυχόν παραβάσεις όπως η μη εφαρμογή της ζώνης και η παραβίαση του ορίου ταχύτητας (μέτρηση με ραντάρ).

Στη συνέχεια οι οδηγοί απάντησαν στις ερωτήσεις των παιδιών για τις οδηγητικές τους συνήθειες, κρατήθηκαν τα στατιστικά και τέλος έλαβαν το πιστοποιητικό τους καθώς και το έπαθλο τους, ένα μήλο για τους προσεκτικούς και ένα λεμόνι για τους παραβάτες!

H δραση εγινε στα πλαισια του ευρωπαικου προγραμματος TraSaCu (Traffic Safety Cultures) με τη συνεργασια του αυστριακού Οργανισμού KFV (Kuratorium Für  Verkehrssicherheit, Austrian Road Safety Board) με το οποιο το Ι.Ο.ΑΣ "Πανος  Μυλωνας" διατηρεί στενή συνεργασία στα πλαίσια ανταλλαγής προσωπικου τεχνογνωσίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις