Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Μαραθώνιος Αρχαίας Ήλιδας - Αρχαίας Ολυμπίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Μαραθώνιο...

Πάνω από 700 δρομείς και παιδιά έτρεξαν για την Ιδέα!

Με απόλυτη επιτυχία και με την συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών αλλά και απλών πολιτών και πολλών παιδιών στις μικρές διαδρομές για όλους παιδιών, των δύο χιλιομέτρων. Δρομείς από όλα τα μέρη της Ελλάδος αλλά και ένας αξιόλογος αριθμός ξένων δρομέων έζησαν όμορφες δρομικές εμπειρίες στον νομό Ηλείας, συγκεντρώνοντας μάλιστα το ενδιαφέρον της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας δρομικής κοινότητας, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από το κορυφαίο γεγονός της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Οι εκδηλώσεις του Μαραθωνίου ήταν τριήμερες, ξεκίνησαν το απόγευμα της 25ης Μαρτίου με την τελετή έναρξης από το Μουσείο της Ήλιδας και συνεχίστηκαν την επόμενη μέρα.

Ο Μαραθώνιος δρόμος ξεκίνησε χθες το πρωί από την Αμαλιάδα με τερματισμό των δρομέων στην Αρχαία Ολυμπία ενώ την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και αγώνας ημιμαραθωνίου αλλά και αγώνες 2 χλμ. στην Αμαλιάδα και στην Αρχαία Ολυμπία.

Το Σάββατο το απόγευμα, έγινε ο δρόμος των  12 χλμ. από την Αρχαία Ήλιδα στην Αμαλιάδα αλλά και αγώνας 2 χλμ. στον Πύργο, ο οποίος μάλιστα ήταν βραδινός, ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα, με συμμετοχές πολλών παιδιών και γονέων που το καταχάρηκαν.  Συγκινητική ήταν η παρουσία των εκπροσώπων του σωματείου Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων ΠΕ Ηλείας.

Εν τω μεταξύ, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα η τελετή έναρξης του 2ου Μαραθωνίου Ολυμπίας στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ήλιδας. Η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση ήταν μεγάλη, ενώ μεταξύ άλλων περευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, οι δήμαρχοι ΉΛιδας Χ. Χριστουδουλόπουλος και Ολυμ[ίας Θ. Κοτζιάς – που απηύθυναν και χαιρετισμό-  ο εγγονός του μαραθωνοδρόμου Χ. Βασιλάκου, ο βουλευτής Ηλείας Γ. Κουτσούκος, ο πρώην βουλευτής Γ. Κατρίνης, κ.α ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο μαραθωνοδρόμος Ν. Πολλιάς.

Ο αρχαιολόγος Κων/νος Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στο ιστορικό της διαδρομής του συγκεκριμένου μαραθώνιου, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε το θεατρικό αρχαίο δρώμενο από την θεατρική Ομάδα της Παπασχρσιτοπούλειου Βιβλιοθήκης του δήμου Ήλιδσας με υπεύθυνο τον σκηνοθέτη Χάρη Κότσιφα. Μόλις ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της τελετής έναρξης, ο  κόσμος και οι επίσημοι γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει για την γιορτινή αυτή μέρα, οι τοπικοί σύλλογοι της Αρχαίας Ήλιδας, των Καλυβιών και του Αυγείου. Την έναρξη του ημιμαραθωνίου των 12 χιλιομέτρων, κήρυξε ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Παναγιωτόπουλος μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γ. Γεωργιόπουλο.


Οι βραβεύσεις των τριών κορυφαίων δρομέων

Το Σάββατο το πρωί, οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία, όπου βραβεύτηκαν για τα πιστεύω τους στα ιδεώδη του 
Μαραθώνιου, το Ολυμπιακό Πνεύμα και την  Ηρωική Προσπάθεια τρεις κορυφαίοι αθλητές στίβου. Ο  Σπύρος Ανδριόπουλος, πρωταθλητής Μαραθωνίου, ο  Περικλής Ιακωβάκη πρωταθλητής μετ’ εμποδίων στα 400 μέτρα και ο δρομέας πρωταθλητής ζωής Τάσος Παπούλιας, σε ειδική τελετή στο δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας που ήτνα κατάμεστο από κόσμο. Η τελετή έναρξης του Μαραθωνίου  έγινε στις 5 το απόγευμα στην Αρχαία Ήλιδα, στο αρχαιολογικό Μουσείο. 

Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας μετά και την δεύτερη επιτυχημένη του διοργάνωση,  φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο στον τομέα του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού, αποτελώντας τον θεματοφύλακα της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς και ένα μέσο για τη διάδοση των αξιών του Ολυμπισμού και του Μαραθώνιου σε όλο τον κόσμο.

Ο αριθμός των δρομέων που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο Ολυμπίας ήταν 150 αθλητών, ενώ 220 ήταν οι συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο και 150 στον αγώνα των 12χλμ. Εντυπωσιακή ήταν  η συμμετοχή των δρομέων που έλαβαν θέση στην εκκίνηση των αγώνων 2 χλμ, οι οποίοι έγιναν σε Αμαλιάδα, Πύργο και Αρχαία Ολυμπία, καθώς οι δηλώσεις συμμετοχής ήταν 700 σε αριθμό!

Την διεθνή εμβέλεια και την αναγνώριση της 2ης διοργάνωσης του Μαραθωνίου Ολυμπίας ως ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός αντικατοπτρίζει το ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί φέτος από το εξωτερικό με  συμμετοχές από τις ακόλουθες χώρες: Τουρκία, Σουηδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σενεγάλη, Βέλγιο, Αγγλία και Κύπρο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα

εφημερίδα Πρωινή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις