Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Κούλουμα σε Κατάκολο, Κουρούτα κ.α. καιρού επιτρέποντως

Ηλεία: Κούλουμα σε Κατάκολο, Κουρούτα κ....

Εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ηλεία - Κατάκολο και Κουρούτα κρατάνε τα σκήπτρα

Τα Κούλουμα θα γιορτάσουν οι Ηλείοι απ’ άκρη σε άκρη του νομού, με εξόρμηση στην εξοχή και στις παραλίες, εφόσον βεβαίως ο καιρός το επιτρέψει. Αρκετοί δήμοι αλλά και σύλλογοι, διοργανώνουν σήμερα τοπικές εκδηλώσεις με το κλασικό πέταγμα του χαρταετού, σαρακοστιανά, παραδοσιακούς χορούς και γλέντι.

Στις δύο μεγάλες πόλεις του Νομού, στον δήμο Πύργου την τιμητική του έχει το Κατάκολο όπου στο λιμάνι θα γιορταστούν τα Κούλουμα, θα προσφερθούν σαρακοστιανά και θα ακολουθήσει γλέντι με λαϊκή ορχήστρα, ενώ στο δήμο Ήλιδας, η Καθαρή Δευτέρα θα γιορταστεί όπως πάντα στην Κουρούτα με κέφι, τραγούδια και χορούς από τους πολιτιστικούς συλλόγους και το χορευτικό του δήμου Ήλιδας,  που αναμένεται να κατακλυστεί από κόσμο.

Στην τοπική κοινότητα Ωλένης ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει σήμερα Κούλουμα στο λόφο της Επισκοπής με παραδοσιακά νηστίσιμα, ενώ τα παιδιά θα πετάξουν το χαρταετό τους, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός και καλούν όλον τον κόσμο να γιορτάσει μαζί τους κόντρα στην κρίση.

Στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι το Στρέφι, όπου ο μουσικοχορευτικός Όμιλος Πύργου ΄ΟΙ ΜΩΡΑΙΤΕΣ΄΄ θα χορέψουν στις 12.30 και στην συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα θα μεταβεί στα Μακρίσια για να δώσει εκεί  παράσταση στις 1.30 το μεσημέρι και φανος και ο Γιώργος.

Στην Αρχαία Πίσα του δήμου Ολυμπίας,  ο εκεί Πολιτιστικός Σύλλογος από τις 11:00 το πρωϊ, διοργανώνει την καθιερωμένη πια γιορτή, στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.
Ο Σύλλογος θα προσφέρει τα σχετικά με την ημέρα νηστίσιμα φαγητά και κρασί. Η μουσική και το γλέντι θα κρατήσει όσο χρειαστεί. Θα πετάξουν χαρταετούς και φυσικά το έθιμο του αλευροπολέμου θα τιμηθεί όπως πάντα, μόλις έρθει η κατάλληλη στιγμή.
Αν ο καιρός δεν το επιτρέψει, η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Συλλόγου (χωρίς αλευροπόλεμο βεβαίως).

Στην Ν. Φιγαλεία, η  Καθαρά Δευτέρα θα γιορταστεί στον προαύλιο χώρο Γυμνασίου-Λυκείου.(Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα γιορτάσουν τα κούλουμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου).

Κούλουμα και καρναβαλικές εκδηλώσεις θα γίνουν και στο Κάστρο Κυλλήνης απο τον τοπικό σύλλογο νέων "Παλαιολόγος" και το δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

Τέλος στην Αλφειούσα το πρωί στις δέκα ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις με τον αλευροπόλεμο, ακολουθεί ξέφρενο γλέντι με χορούς τραγούδια και σαρακοστιανά εδέσματα και τέλος νωρίς το απόγευμα στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα βρεθούν οι "Μωραϊτες" με τα χορευτικά τους...

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις