To ανέφερε σε εκδήλωση του Ιδρύματος ερευνών Chatham House στο Λονδίνο
Τη βεβαιότητα του ότι θα υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος ερευνών Chatham House στο Λονδίνο.
«Τα πολιτικά ζητήματα είναι δύσκολα, αλλά κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ. «Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Θεωρώ, επίσης, ότι θα συμμετέχει (στο πρόγραμμα) και το ΔΝΤ», σημείωσε ο Ρεγκλινγκ.
Όπως αναφέρει η ανάρτηση από το σάιτ της εφημερίδας τα Νέα, ο κ. Ρέγκλινγκ συνέχισε λέγοντας σχετικά με το ελληνικό χρέος ότι «στο τέλος, εάν κλείσει η αξιολόγηση, το Eurogroup έχει δεσμευθεί να συζητήσει πρόσθετη ελάφρυνση χρέους, όχι ένα κούρεμα, αλλά πρόσθετη ελάφρυνση χρέους».
Ο επικεφαλής του ΕΜΣ (ESM -European Stability Mechanism) πρόσθεσε τέλος ότι αναγνωρίζεται σαφώς στην Ευρώπη πως η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια για να αντιμετωπίσει το κόστος των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία και άλλες χώρες που έρχονται στην Ελλάδα κάθε μήνα.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










