Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην αντεπίθεση ο Ανδρέας Βγενόπουλος – Καταγγέλλει δικαστές, πολιτικούς και δημοσιογράφους

Στην αντεπίθεση ο Ανδρέας Βγενόπουλος – ...

Μετά την αθωωτική απόφαση για τη MIG

Καταγγελίες εναντίον ορισμένων δικαστών και δημοσιογράφου έκανε ο επικεφαλής του Ομίλου της MIG Aνδρέας Βγενόπουλος ενώ υποστήριξε ότι η απόφαση για την αθώωση της MIG τερμάτισε μια μακρά περίοδο ομηρείας.

Κατά της διάρκεια συνέντευξης τύπου τόνισε ότι «ι η νόμιμη προσφυγή μας ήταν η αιτία ανήθικων πράξεων ορισμένων κυπριακών κύκλων ενώ αποκάλυψε ότι η Λαϊκή Τράπεζα έχει προσφύγει κατά της Ελλάδος και διεκδικεί αποζημίωση 4 δισ. για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.

Έκανε λόγο για εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά «τι θα είχε συμβεί αν η Γερμανία προσέφευγε κατά της Ελλάδας;».

Ακόμα ο Ανδρέας Βγενόπουλος είπε:

- Τους επόμενους 12 μήνες αναμένεται μια ακόμα σημαντική απόφαση, με τη διεκδίκηση 1,2 δισ. ευρώ από την Κύπρο γιατί καταστράφηκε η επένδυση του ομίλου και άλλων επενδυτών."Αυτή η νόμιμη απαίτησή μας δυστυχώς ήταν η αιτία πρωτοφανών εχθροπραξιών από κύκλους της Κύπρου, που ήθελαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη"

-Αναφέρθηκε στον Κώστα Βαξεβάνη λέγοντας ότι έχει κάνει σφοδρές επιθέσεις για τις οποίες έχει ήδη καταδικαστεί με δύο μηνύσεις και υπάρχουν άλλες δεκαεπτά προς εκδίκαση.

"Στις 12 Ιανουαρίου του 2012, ο δημοσιογράφος είχε έρθει στο γραφείο μου, όπως είπε, και ρώτησε αν η εταιρεία κάνει χορηγίες, προσθέτοντας ότι παρέχει υπηρεσίες αποδελτίωσης και πως επειδή η εικόνα του ομίλου δεν ήταν πολύ καλή, «θα μπορούσε να βοηθήσει».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, μετά την αλλαγή της κυβέρνησης απέκτησε πολιτικά ερείσματα, επιτρέποντάς του να επεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Μίλησε για εκφοβισμό. Όταν βγαίνει μια απόφαση που τον καταδικάζει, ο εισαγγελέας υφίσταται στοχοποίηση.

-Εκανε λόγο για ανοχή της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης και τμήματος της Δικαιοσύνης. «Δεν ξέρω τα κίνητρα της ανοχής που του παρέχεται, αλλά οι συνέπειες στο κράτος δικαίου είναι καταστροφικές»

Κατήγγειλε ότι ο εισαγγελέας Εφετών κ. Αγγελής διέρρευσε έγγραφα.

Ως προϊστάμενος δικαστικής συνδρομής έκανε μηνυτήρια αναφορά που χρεώθηκε στην εισαγγελέα διαφθοράς κα Ράικου και εν συνεχεία στην εισαγγελέα εφετών λόγω αρχαιότητας. Όπως ανέφερε, ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα προσωπικά, ό,τι λένε οι Κύπριοι. Σε απάντηση ποιοι Κύπριοι, απάντησε «δεν θυμάμαι».

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015. Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει ταχύτατα η υπόθεση; αναρωτήθηκε.

-Αναφέρθηκε ακόμα σε δημοσίευμα του Εθνους που αναφέρει ότι o αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος επικοινώνησε με εισαγγελέα δίνοντας οδηγίες σε ποιον άλλο εισαγγελέα να χρεώσει υπόθεση και μίλησε «για ιστορία που ξεφεύγει ολοκληρωτικά».

Όπως είπε νομικά το δημοσίευμα, αλήθεια ή ψέματα, έπρεπε να διαψευστεί για να διαφυλαχτεί το κύρος των εισαγγελέων.

Όταν δεν υπάρχει διάκριση εξουσιών και υπάρχει πολιτική οδηγία οποιαδήποτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί είναι άκυρη, σημείωσε επικαλούμενος και τις νομικές του γνώσεις.

 

Πηγή: enikonomia.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις