Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν οι εργασίες τού 1ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου – Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν οι εργασ...

Σε κλίμα ενθουσιασμού οι συνεδριάσεις των Επιτροπών

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι εργασίες τού 1ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου – Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (ΑΤSMUN), που διοργανώνουν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών το τριήμερο 19-20-21 Φεβρουαρίου 2016 στον χώρο των Σχολείων στο Πλατάνι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τού Συνεδρίου διεξήχθησαν σε πλήρη ανάπτυξη και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού οι συνεδριάσεις των Επιτροπών στις προκαθορισμένες αίθουσες, με τις συμμαχίες των χωρών που διαμορφώθηκαν κατά την πρώτη μέρα τού Συνεδρίου.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας: 1. Εξάλειψη τής τρομοκρατίας και των βιοχημικών όπλων. 2. Περιορισμός τής πειρατείας στη Σομαλία.
  • Επιτροπή Πολιτικής και Μετανάστευσης: 1. Το ζήτημα τού Nagorno Karabah. 2. Η κατάσταση στη θάλασσα τής Ν. Κίνας.
  • Επιτροπή για την Κοινωνία, τον Ανθρωπισμό και τον Πολιτισμό: 1. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία. 2. Αντιμετωπίζοντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • Επιτροπή Νόμων και Δικαίου: 1. Η ευθύνη των ειρηνοποιών των Ηνωμένων Εθνών και των ειδικών αποστολών για τις εγκληματικές πράξεις. 2. Διεθνές νομικό πλαίσιο για τον περιορισμό τής παραβίασης τής ιδιωτικότητας των ατόμων από τις νέες τεχνολογίες πληροφορίας.
  • Επιτροπή για την Οικονομία και την Κοινωνία: 1. Συγκροτημένες στρατηγικές οικονομικής ανάπτυξης: παγκόσμια διαχείριση τής φοροδιαφυγής και τής φορολογικής απάτης. 2. Διεθνείς νόμοι και οικονομικές κυρώσεις.
  • Συμβούλιο Ασφαλείας: 1. Η κατάσταση στην Παλαιστίνη 2. Η κατάσταση στην κεντρική Αφρική.
  • Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών κατά τού ISIS (G8).
  • Συμβουλευτική Επιτροπή: Η κατάσταση στη Λαϊκή Δημοκρατία τής Κορέας.
  • Ιστορική επιτροπή: Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (1914-1918).
  • Διεθνές Δικαστήριο: Εκουαδόρ εναντίον Κολομβίας.
  • Ειδική Επιτροπή μείωσης τής ξενοφοβίας και τού ρατσισμού: Δημιουργώντας ένα πλαίσιο εγχώριας θρησκευτικής ανοχής και σεβασμού για τον περιορισμό τού θρησκευτικού εξτρεμισμού.
  • Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: 1. Η στρατηγική τής Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλών τού ισλαμικού κράτους και των τζιχαντιστικών οργανώσεων. 2. Σχηματίζοντας συμμαχίες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης  για την αντιμετώπιση των επικείμενων γεωπολιτικών γεγονότων.

Οι Επιτροπές θα ολοκληρώσουν το έργο τους την επομένη, τρίτη και καταληκτική ημέρα τού Συνεδρίου.

Σημειώνεται εξάλλου ότι κατά τη διάρκεια τής δεύτερης ημέρας τού Συνεδρίου οι συνοδοί - καθηγητές των αποστολών που συμμετέχουν ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα τής Πάτρας. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις τής γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο τής πόλης, τον ιερό ναό τού Αγίου Ανδρέου και το εργοστάσιο τής Αχάια Κλάους, όπου είχαν εκτενείς ενημερωτικές ξεναγήσεις.

Οι εργασίες τού Συνεδρίου θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν αύριο. Μετά την λήξη τού Συνεδρίου θα ακολουθήσει σχετική τελετή στην Εστία Επιστημών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις