Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πλήρης επιβεβαίωση του thebest.gr- Είχαν αφήσει εκτός προϋπολογισμού το Καρναβάλι- Δριμεία επίθεση από ΡΑΠ- "Κωλοτούμπα" αποκάλεσε το Δήμαρχο ο Ηλίας Γρηγόρης- "Σας ξέφυγαν ...700.000 ευρώ;" είπε ειρωνικά ο εισηγητής της "Νέας Πόλης"

Πλήρης επιβεβαίωση του thebest.gr- Είχαν...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ένταση και για τα πολλά εκτός ημερήσιας θέματα που είχε φέρει η δημοτική αρχή προς ψήφιση στο σημερινό δημοιτκό συμβούλιο. Κάποια περίεργα νούμερα μάλιστα, τα οποία η παράταξη Νέα Πόλη του Κώστα Χριστόπουλου δεν τα ψήφισε. "Μόνον την προϋπολογισμό του καρναβαλιού και αυτό με εμφανή ενόχληση για την αποτυχία να συντάξετε  έστω και έναν προϋπολογισμό της προκοπής. Σας "ξέφυγαν δηλαδή 700.000€;" είπε ο εισηγητής της παράταξης.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15.18: Θυελλώδης είναι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα για την ένταξη του καρναβαλιού στον προϋπολογισμό κατόπιν ...έναρξης και μόλις ένα μήνα πριν την λήξη του, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά.

Για απίθανη προχειρότητα κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ο εκπρόσωπος της ΡΑΠ Ηλίας Γρηγόρης, ο οποίος στην εισήγησή του είπε: "Πρόκειται για ασύγνωστη προχειρότητα και για αψυχολόγητη έως εχθρική στάση απέναντι στο Καρναβάλι της Πάτρας. Προκειμένου  να μην βυθίσετε εντελώς το καρναβάλι της πόλης, θα ψηφίσουμε υπέρ της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, παρόλο που εσείς το 2011  είχατε καταψηφίσει τον προϋπολογισμό για το καρναβάλι αλλά και το 2012 τις συμβάσεις για τους υπαλλήλους- καλλιτέχνες που θα δούλευαν για το καρναβάλι και το καρναβαλικο εργαστήρι.  Αυτό δείχνει δήμαρχε, πόσο λαϊκιστής, δημαγωγός κωλοτούμπας είσαι" είπε απευθυνόμενος στο δήμαρχο, συμπληρώνοντας ότι "το μόνο που σε ενδιαφέρει, είναι να φωτογραφίζεσαι".

Η δριμεία επίθεση Γρηγόρη προκάλεσε ένταση στη συνεδρίαση, ενώ ακολούθησαν εξίσου σκληρές τοποθετήσεις και από άλλες παρατάξεις.

 

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13.17 : Έκτακτο δημοτικό  συμβούλιο για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το καρναβάλι  το οποίο η δημοτική αρχή είχε... ξεχάσει να εντάξει στον προϋπολογισμό, συγκαλεί σε λίγη ώρα η δημοτική αρχη της Πάτρας, αφήνοντας άναυδα τα μέλη των παρατάξεων που έλαβαν την πρόσκληση, η οποία περιγράφει με... κωδικούς την κατάσταση, προφανώς για να μην προκληθεί ...σούσουρο πριν τη συνεδρίαση.

Πρόκειται για πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του thebest.gr (Προβληματισμός για το καρναβάλι της Πάτρας μετά και τον "πάγο" της τελετής έναρξης- Για πρώτη φορά δεν έχει εγγραφεί κονδύλι στον προϋπολογισμό για τη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης), στις 25 Ιανουαρίου και ένδειξη της απίστευτης προχειρότητας με την οποία η δημοτική αρχη της Πάτρας αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη διοργάνωσή της, η οποία αποτελεί και ένα μεγάλο οικονομικό μέγεθος για αυτή και τους επαγγελματίες της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η εγγραφή που επιχειρείται για το καρναβάλι, στο "και ένα"είναι της τάξης των 700.000 ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που δεν υπήρξε εγγραφή στον προϋπολογισμό του Δήμου για το καρναβάλι, ενώ τίθεται και θέμα νομιμότητας καθώς  προκειμένου να προστεθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου οποιοδήποτε εξτρά ποσό πέραν αυτού που έχει εγγραφεί στον  αρχικό προϋπολογισμό και να γίνει αναμόρφωση, πρέπει με βάση το νόμο να έχει παρέλθει το πρώτο 9μηνο του εκάστοτε έτους.

Για να εγκριθεί επιλέον κονδύλι στο μεσοδιάστημα, από τον προϋπολογισμό για ένα νομικό πρόσωπο, με βάση τη νομοθεσία, θα πρέπει να τεκμηριωθεί ύψιστη ανάγκη, κάτι που αφορά καταστροφές κλπ.

Προφανώς  δημοτική αρχή της Πάτρας  αντιμετωπίζει το καρναβάλι ως ...έκτακτη ανάγκη ή καταστροφή.

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις