Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΠΓΝΠ: Προχωρούν οι διαδικασίες αξιοποίησης της δεξαμενής υγραερίου– Θα εξοικονομηθούν χρήματα για το Νοσοκομείο

ΠΓΝΠ: Προχωρούν οι διαδικασίες αξιοποίησ...

Απάντηση της Ειρήνης Κωνσταντοπούλου σε σχετικό δημοσίευμα

«Κανονικά τρέχουν όλες οι διαδικασίες για την αξιοποίηση της δεξαμενής υγραερίου που δώρισε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας συμπολίτης μας προκειμένου να συνδεθεί με το δίκτυο και να υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων». Αυτό απαντά μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΠΓΝΠ Ειρήνη Κωνσταντοπούλου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου κλήθηκε να δώσει εξηγήσει μετά από δημοσίευμα στο τοπικό τύπου περί εγκατάλειψης της δεξαμενής και «πάγωμα» των διαδικασιών λόγω απουσίας Διοικητών στα Νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην εκπομπή η κυρία Κωνσταντοπούλου η υπόθεση δεν έχει ξεχαστεί ούτε έχει αφεθεί στην τύχη της αφού από τις αρχές Δεκεμβρίου όποτε και παραχωρήθηκε η δεξαμενή εγκρίθηκαν οι εργασίες για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών για την σύνδεση με το υπάρχον δίκτυο του υγραερίου.

Το Τμήμα Προμηθειών του νοσοκομείου δημοσίευσε σχετική απόφαση διαγωνισμού με ημερομηνία διενέργειας την 27η Ιανουαρίου, στον οποίο προσήλθαν δύο ενδιαφερόμενοι. Κατέθεσαν όμως προσφορές οι οποίες ήταν εκτός προϋπολογισμού  και των ορίων που είχαν ταθεί. Με βάση τη διάταξη του νόμου 19-55 του 2001, αποφασίστηκε να μην γίνει εκ νέου διαγωνισμός αλλά οι υπεύθυνοι του ΠΓΝΠ έστειλαν εκ νέου έγγραφο στο μειοδότη προκειμένου να μειώσει την πρότασή του και να είναι στο πλαίσιο των διαθέσιμων κονδυλίων.

«Στις 8-2 απάντησε η εταιρία και αφού αποδέχθηκε τη μείωση της προσφοράς της, στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο που θα γίνει την Πέμπτη, θα υπάρξει κατοχύρωση του έργου. Όπως βλέπετε με συγκεκριμένες αποφάσεις μας το τρέχουμε και προχωράμε κανονικά προκειμένου να εγκατασταθεί η δεξαμενή. Διοίκηση υπάρχει στο Νοσοκομείο, τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη του και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ,με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα έτσι, ώστε ο κάθε ασθενής να λαμβάνει την περίθαλψη που πρέπει στα δημόσια νοσοκομεία», τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Όπως εξήγησε το αμέσως προσεχές διάστημα, εντός 20 ημερών, η δεξαμενή θα συνδεθεί με το υπάρχον δίκτυο και πλέον δεν θα καταναλώνεται πετρέλαιο για τις εγκαταστάσεις της κλινικής αποκατάστασης αλλά υγραέριο κι έτσι θα μειωθεί το κόστος της δαπάνης. «Θα εξοικονομηθούν κάποια χρήματα τα οποία το νοσοκομείο θα μπορεί να τα δαπανήσει αλλού. Ο εργολάβος κάποιες μέρες θα χρειαστεί για να ολοκληρώσει το έργο του περίπου 10 μέρες. Όποτε δεν θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι το ζήτημα να έχει λήξει οριστικά», κατέληξε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις