Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιτωλοακαρνανία: Σημαντική εξέλιξη το οριστικό τέλος(;) της εκτροπής του Αχελώου

Αιτωλοακαρνανία: Σημαντική εξέλιξη το ορ...

Ανακοίνωση - παρέμβαση της παράταξης Κοινωνία Μπροστά

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Π. Σκουρλέτη προς του φορείς της Θεσσαλίας βάζουν – κατά πως φαίνεται – οριστικό τέλος στα από πενταετίας σχέδια της εκτροπής του Αχελώου. Το Υπουργείο εξηγεί ότι το φράγμα Μεσοχώρας θα λειτουργήσει ως υδροηλεκτρικό έργο και ότι αποσυνδέεται από τα έργα εκτροπής. Μάλιστα η ΔΕΗ φέρεται να προχωρά, κατόπιν σχετικής εντολής, στην εκπόνηση μελετών για τη λειτουργία του.

Επιπρόσθετα κατά την αναθεώρηση του διαχειριστικού σχεδίου των υδάτων της χώρας τονίζεται ότι θα απαλειφθεί οποιαδήποτε αναφορά στην εκτροπή.

Η παράταξή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» καλεί την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς και την συντονιστική επιτροπή να μην εφησυχάζουν.

Στις 24-2-2016 εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας για μια ακόμα φορά η υπόθεσή μας. Υπόθεση ζωής και επιβίωσης για μια ολόκληρη περιοχή και ειδικότερα τον δοκιμαζόμενο αγροτικό κόσμο.

Για το λόγο αυτό καλούν όλους τους βουλευτές του νομού να παρασταθούν στην εν λόγω διαδικασία στο ΣτΕ και έως τότε να συμβάλλουν στην προσπάθεια οριστικού τέλους της εκτροπής του Αχελώου. Προς τούτο θεωρούν ότι απαιτείται άμεση σύγκλιση – συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής από κοινού με τους βουλευτές Αιτωλ/νίας.

"Η εκτροπή του Αχελώου πρέπει να μας ενώνει ΟΛΟΥΣ" αναφέρουν εκτός των άλλων σε ανακοίνωσή τους.

"Δεν υπάρχουν περιθώρια αναστολής του αγώνα μας είτε σε πολιτικό είτε σε δικαστικό επίπεδο", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις