Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το μανιφέστο του Γιάνη Βαρουφάκη-Η ΕΕ θα εκδημοκρατιστεί. Ή θα διαλυθεί!

Το μανιφέστο του Γιάνη Βαρουφάκη-Η ΕΕ θα...

Παρουσιάζεται στις 9 Φεβρουαρίου το νέο κίνημα για τον Εκδημοκρατισμό της Ευρώπης

Στις 9 Φεβρουαρίου παρουσιάζει ο Γιάνης Βαρουφάκης το νέο κίνημα για τον Εκδημοκρατισμό της Ευρώπης και το Σάββατο έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο-μανιφέστο του DiEM 25.  Ο πρώην υπουργός Οικονομικών καλεί τους Ευρωπαίους να συστρατευθούν στο κίνημά του για αλλαγή στην ήπειρο.

«Παρά τις εκφράσεις αγωνίας τους για το μεταναστευτικό, την ανταγωνιστικότητα και την τρομοκρατία, μόνο μία απειλή τρομάζει το ευρωπαϊκό κατεστημένο: Η δημοκρατία!». Με αυτή τη φράση αρχίσει το «Μανιφέστο για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης» το οποίο ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο εννέα σελίδων κείμενο παρουσιάζεται η πολιτική πρόταση του Democracy In Europe Movement 2025 (Πανευρωπαϊκό κίνημα για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης), με κεντρικό σύνθημα «Η Ευρώπη θα εκδημοκρατιστεί η θα διαλυθεί» και προτάσεις για την επιστροφή της Δημοκρατίας στην Ε. Ε. και την Ευρωζώνη.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του νέου πανευρωπαϊκού κινήματος στις 9 Φεβρουαρίου.

«Εμείς, οι πολίτες της Ευρώπης! Έχουμε καθήκον να επανακτήσουμε τον έλεγχο από μη εκλεγμένους "τεχνοκράτες", πολιτικούς που συναινούν στην αποπολιτικοποίηση πολιτικών αποφάσεων και σκιώδεις κυβερνήσεις που λαμβάνουν, εν πλήρη αδιαφάνεια, σαθρές αποφάσεις που συντηρούν την κρίση και ενισχύουν τις φυγόκεντρες δυνάμεις της Ευρώπης» αναφέρεται στο κείμενο και τονίζεται ότι «Ερχόμαστε από κάθε γωνιά της Ευρώπης και μας ενώνουν διαφορετικές γλώσσες, πολιτισμοί, κομματικές ταυτότητες, ιδεολογίες, χρώμα δέρματος, φύλο, φιλοσοφικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, ιδέες για το τι εστί καλή καγαθή κοινωνία».

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρο το μανιφέστο

Πανευρωπαϊκό Κίνημα για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης

 

 

efsyn.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις