Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απεργιακός ξεσηκωμός και στην Ηλεία - Συγκεντρώσεις και πορείες σε Πύργο και Αμαλιάδα

Απεργιακός ξεσηκωμός και στην Ηλεία - Συ...

Επί ποδός για το ασφαλιστικό

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Πύργο σήμερα το πρωί. Το ΠΑΜΕ Ηλείας έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10:30 στην Πλατεία 25ης Μαρτίου (ΟΤΕ), στην οποία θα συμμετάσχουν το Σωματείο Οικοδόμων Ηλεία, τα Σωματεία ΙΚΑ & ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων, το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις & υπηρεσίες στα καταστήματα και εταιρείες του Ν. Ηλείας, ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου (προσυγκέντρωση στο ΤΕΙ στις 10:00), κ.ά.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν προγραμματίσει απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. έξω από το Διοικητήριο, στην οποία συμμετέχουν η ΕΛΜΕ Ηλείας, το νομαρχιακό της ΑΔΕΔΥ Ηλείας, το Εργατικό Κέντρο Πύργου, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Ηλείας, ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Πύργου, ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας (προσυγκέντρωση στις 10 στα γραφεία του Συλλόγου), ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηλείας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Ζαχάρως-Ολυμπίας (προσυγκέντρωση στις 10:30 στο Πολύκεντρο), κ.ά. Οι δημοσιογράφοι απεργούν σήμερα.

Όλοι μαζί οι φορείς της Αμαλιάδας υψώνουν τοίχος στο νέο ασφαλιστικό

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί πορεία στους δρόμους της πόλης με κατάληξη στο Δημαρχείο της πόλης. Στη συνέχεια θα μεταβούν όλοι στο μπλόκο των αγροτών στη Μαραθιά, όπου θα αποκλείσουν την εθνική οδό και θα γίνουν τοποθετήσεις.

Αν και εκδόθηκαν δύο ψηφίσματα από τους εκπροσώπους των φορέων, καθώς το Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας διαφοροποιήθηκε ως προς το περιεχόμενο, η ουσία είναι ότι θα είναι όλοι μαζί στην απεργιακή κινητοποίηση.

Ισχυρό μήνυμα για μαζική συμμετοχή στην σημερινή πανελλαδική απεργία έστειλαν την Τρίτη το μεσημέρι τα πρωτοβάθμια σωματεία της Ηλείας σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν στο μικρό συνεδριακό του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Παρόντες ήταν αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και σωματείων, ενώ μήνυμα αλληλεγγύης και συμμετοχής στις κινητοποιήσεις έστειλαν και όσοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν.

Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Βασίλης Βασιλειάδης, ο οποίος δήλωσε ότι «τα τελευταία χρόνια οι μνημονιακές κυβερνήσεις προσπαθούν να διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση και τα εργασιακά δικαιώματα, καθώς με το 3ο μνημόνιο και την επικείμενη υπερψήφιση του ασφαλιστικού κατεδαφίζεται ό,τι έχει απομείνει» και αναφέρθηκε αναλυτικά στις μειώσεις που θα επέλθουν στις συντάξεις με παράλληλη αύξηση των ορίων ηλικίας, κάτι που θα οδηγήσει σε φτωχοποίηση της πλειονότητας των πολιτών. «θα έχουμε γενιές ανέργων στους δρόμους. Καλούμε σε συγκέντρωση που θα δώσει την αρχή ενός πολέμου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών υπαλλήλων Πύργου, Χρύσα Ζούπη δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να πούμε όχι στα μέτρα των κυβερνήσεων με εντολή της τρόικας, που θέλουν τη φτωχοποίηση του υπαλλήλου και του εργάτη. Εμποροϋπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν θα πάρουμε ποτέ σύνταξη. Η τρόικα θέλει να μας δίνει συντάξεις με επίδομα φτώχειας. Αυτό πρέπει να σταματήσει.  Δεν είμαστε περιστέρια για να ζούμε με ψίχουλα».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Πύργου, Ζαχάρως & Ολυμπίας, Χρ. Γαρύφαλλος, δήλωσε ότι «με το νέο ασφαλιστικό επιχειρείται ο ενταφιασμός της κοινωνικής ασφάλισης. Στόχος τους είναι η μεταβολή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε, γιατί το νέο ασφαλιστικό θα μας οδηγήσει σε τέλμα».

Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας, Ευάγ. Παπαγεωργίου επισήμανε ότι όλος ο ιατρικός κόσμος συμμετέχει στην απεργία και στηλίτευσε την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ασφαλιστικό, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν μεσα σε τρεις μήνες να κατασκευάζουν προσχέδιο ασφαλιστικού όταν σε κράτη όπως η Γερμανία και η Σουηδία ξόδεψαν 9 χρόνια για να το λύσουν. Είναι φοροεισπρακτικό και κατάπτυστο. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει στάση απέναντι σε μια κοινωνία που ψυχορραγεί».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Κ.Πετρόπουλος δήλωσε ότι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά και ζήτησε από τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να κλείσουν και οι καφετέριες.

Το μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕ Ηλείας, Γ.Βασιλακόπουλος,  ανέφερε ότι «αποφασίσαμε να συμμετέχουμε ενεργά και δυναμικά στην αυριανή κινητοποίηση. Καλούμε όλους τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους να συμμετάσχουν κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους αύριο, διότι δεν έχουμε αντιληφθεί τη διάσταση των μέτρων που θα ληφθούν, αφού θα καταστραφεί όλος ο εμπορικός και οικονομικός ιστός».

Στην απεργιακή κινητοποίηση δήλωσαν επίσης ότι θα συμμετάσχουν ο δικηγορικός σύλλογος Ηλείας, με κοινό πανό όλων των επιστημόνων, καθώς και το σωματείο Κομμωτών Ηλείας, ενώ κάλεσμα με ανακοίνωσή τους απηύθυναν τα μέλη του νομαρχιακού ΑΔΕΔΥ της Ηλείας, αναφέροντας ότι «πρόκειται για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, , που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο».

«Μέτωπο» κατά του ασφαλιστικού συγκροτούν όλες οι επαγγελματικές τάξεις στην Αμαλιάδα και από κοινού οργανώνουν και συμμετέχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να ξεσηκωθούν για να αντιταχθούν στο νομοσχέδιο.

Όλοι μαζί

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης, ανοίγοντας τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου έδωσε το μήνυμα λέγοντας: «Ή βουλιάζουμε με τη συμμετοχή μας την πόλη ή μας βουλιάζουν όλους μας». Διαβάζοντας το ψήφισμα κάλεσε άπαντες να συμμετάσχουν στο γενικό ξεσηκωμό κατά του εκτρωματικού νομοσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό- φορολογικό και κάλεσε όλους τους γιατρούς, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους επιστημονικούς φορείς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους μισθωτούς να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο στο Εργατικό κέντρο της Αμαλιάδας. Υπογράμμισε ότι το σχέδιο αντί να δίνει κάποια προοπτική βιωσιμότητας στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, δημεύει κατά προκλητικό τρόπο το εισόδημα των εργαζομένων. Επεσήμανε ότι την Πέμπτη οι δημόσιες δομές θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ.Βασίλης Μιχαλόπουλος κάλεσε όλους τους συναδέλφους του και τους πολίτες να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις. «Η αντίσταση μεγαλώνει, διαμαρτυρόμαστε ενάντια στη λαίλαπα των μέτρων. Όλοι μαζί στην απεργία» είπε χαρακτηριστικά.

Μια γροθιά

Στη συνέντευξη Τύπου και ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι αγρότες βρίσκονται για δωδέκατη ημέρα στον αγώνα, ενωμένοι και μάχονται όλοι μαζί για το τα προβλήματα και το μέλλον τους. «Διεκδικούμε όλοι μαζί ενωμένοι, σαν μια γροθιά» είπε χαρακτηριστικά και τους κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας, γιατί εάν περάσουν αυτά τα μέτρα δεν υπάρχει μέλλον.

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας κα Νατάσα Παναγιωτάρα, επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός που διεκδικούν όλοι μαζί την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού, ότι είναι πολύ σημαντικό να είναι όλοι μαζί οι φορείς στην απεργία και τους δρόμους και τους κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση για να ακυρωθεί ο «νόμος λαιμητόμος» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ταφόπλακα το νομοσχέδιο

Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκος Κυπρούλης, ο οποίος επεσήμανε ότι το σχέδιο νόμου πλήττει όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας και αποτελεί ταφόπλακα χωρίς προοπτική, όχι μόνο για τους δικηγόρους αλλά για όλους τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό και ζήτησε όλοι μαζί ενωμένοι να δώσουν τη μάχη.

Εκ μέρους της ΟΕΒΕ Νομού Ηλείας μίλησε ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Συλλόγου εργοληπτών ηλεκτρολόγων περιφέρειας Αμαλιάδας κ. Γιώργος Μαρκεσίνης, ο οποίος εκπροσώπησε και τους ξυλουργούς και τους αυτοκινητιστές ταξί. Ο κ. Μαρκεσίνης μετέφερε την αντίθεση της Ομοσπονδίας στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, χαρακτήρισε επιτακτική την άμεση απόσυρσή του και τους κάλεσε όλους να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση.

Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας κ. Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι ο Σύλλογος συμμετέχει στην απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που στοχεύει στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Επεσήμανε ότι αφορά όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και τους κάλεσε όλους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση δημιουργώντας κοινωνικό μέτωπο.

Τη συνέντευξη έκλεισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σαψάλης, ο οποίος κάλεσε όλο τον εμπορικό κόσμο της πόλης να κλείσει τα καταστήματά του και όλοι να βρεθούν στο Εργατικό Κέντρο.

 

patrisnews.com

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις