Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε λίγα χρόνια στην Αθήνα η θερμοκρασία θα είναι 50 βαθμοί

Σε λίγα χρόνια στην Αθήνα η θερμοκρασία ...

Καμπανάκι κινδύνου απο τους επιστήμονες

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις βιβλικές καταστροφές που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου στο περιβάλλον περιέγραψαν αναλυτικά οι εκπρόσωποι από 13 μεσογειακές χώρες κατά την διάρκεια του διήμερου συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή. Ο Δημήτρης Λάλας εκπρόσωπος της χώρας μας για το κλίμα δηλώνει χαρακτηριστικά πως η θερμοκρασία στην Αθήνα μπορεί να σκαρφαλώσει στους 50ο C σε λίγα χρόνια, η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά ένα μέτρο και οι επιπτώσεις στις καλλιέργειες και τον τουρισμό θα είναι μη αναστρέψιμες.

Τη δική του εκτίμηση για το μέλλον των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Μεσογειακών χωρών εξέφρασε κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών, ο - πρώην επίτροπος Περιβάλλοντος - Σταύρος Δήμας. Όπως είπε «η διεθνής συμφωνία δυναμιτίζεται από την αδράνεια των Η.Π.Α.» ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη συνεργασία μεταξύ των Μεσογειακών χωρών, οι οποίες θα πρέπει να βρουν μια κοινή συνισταμένη στους διαφορετικούς στόχους που έχει η κάθε μία χωριστά.

Μεγάλο εμπόδιο για την εκπλήρωση των στόχων, παραμένει η χρηματοδότηση των νέων επενδύσεων και μάλιστα σε εποχές ύφεσης και μεγάλης οικονομικής αστάθειας.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις