Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Πως οι πολίτες έσωσαν την 32χρονη που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με το τριών μηνών βρέφος της στην αγκαλιά

Ηλεία: Πως οι πολίτες έσωσαν την 32χρονη...

Χθες το μεσημέρι στο Καβούρι Κατακόλου

Μια ανείπωτη τραγωδία αποσοβήθηκε χθες το μεσημέρι στην παραλία Καβούρι Κατακόλου.

Μια 32χρονη γυναίκα από την Αλβανία θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή της έχοντας στην αγκαλιά το μόλις τριών μηνών αγοράκι της, βουτώντας στη θάλασσα.

Η παρατηρητικότητα μιας γυναίκας που περνούσε τυχαία από το σημείο έσωσε τις δύο αυτές ζωές, λίγο πριν χαθούν μέσα στα μανιασμένα κύματα της θάλασσας.

Η παρ ολίγον τραγωδία συγκλονίζει και ένα μεγάλο «γιατί» πλανάται. Η κινητοποίηση των Λιμενικών από το Λιμεναρχείο Κατακόλου και του ΕΚΑΒ, έσωσαν τη μητέρα και το βρέφος που μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Πύργου.

Ήταν μεσημέρι της Τρίτης, όταν μια γυναίκα περνούσε από το σημείο στην εκβολή του αντλιοστασίου Σκουροχωρίου στο Καβούρι, όπου αντίκρισε μια φιγούρα μέσα στη θάλασσα. Όσο πλησίαζε έβλεπε με πλάτη μια γυναίκα.

Ένα κύμα που έπεσε απειλητικό πάνω της, την ανάγκασε να γυρίσει το μέτωπο προς την ακτή και να δει η γυναίκα που την παρακολουθούσε πως στην αγκαλιά της υπήρχε ένα μωρό.

«Μόλις είδα πως έχει μωρό στην αγκαλιά πλησίασα γρήγορα να τη βοηθήσω. «Κοπελιά μου, αγάπη μου, έλα κοντά» δεν αντιδρούσε όμως. Πήγαινε προς τα μέσα και όταν ερχόταν το κύμα έβγαινε λίγο έξω. Ειδοποίησα τις αρχές και μόλις ήρθαν τα παιδιά του Λιμενικού, φαίνεται πως είδε κόσμο και άλλαξε γνώμη. Μπήκα μέσα στη θάλασσα και την τράβηξα με το παιδί και την φέραμε στο νοσοκομείο. Το μόνο που μου έλεγε ήταν «δεν θέλω τη ζωή μου».

Η κοπέλα έκλαιγε και μου φώναζε «δεν θέλω τη ζωή μου». Μόνο αυτή και ο θεός ξέρει τι ήθελε να κάνει» μας δήλωσε η γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας που εντόπισε την 32χρονη.

Οι λιμενικοί μαζί με άλλους περίοικους που συγκεντρώθηκαν στο σημείο κατάφεραν να βγάλουν από τη θάλασσα τη γυναίκα και το παιδί, που ήδη αντιμετώπιζαν συμπτώματα υποθερμίας.

Άμεσα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου η μητέρα εισήλθε αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και το παιδάκι στην Παιδιατρική Κλινική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 32χρονη είχε έλθει τις τελευταίες ημέρες από την Αθήνα στον Πύργο, στην κουνιάδα της για τις γιορτές.

Ο σύζυγός της σύμφωνα με τις ίδιες πηγές απουσιάζει στην Αλβανία. Η γυναίκα πήρε το πρωί της Τρίτης, το αυτοκίνητο της κουνιάδας της και μετέβη στην παραλία του Καβουρίου στα όρια με την Κυανή Ακτή και σταμάτησε ακριβώς δίπλα στο γεφύρι του αντλιοστασίου.

Πήρε στην αγκαλιά, το μωρό της που έχει γεννηθεί στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη και βούτηξε στην παγωμένη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ilialive.gr η γυναίκα φέρεται να έχει κάνει στο παρελθόν απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ τη χθεσινή ψυχολογική της έξαρσή που την οδήγησε στη θάλασσα αποδίδεται κατά μία εκτίμηση σε επιλόχεια κατάθλιψη.

Πάντως μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και προκειμένου να ξεπεράσει το σοκ της υποθερμίας, μεταφέρθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν. Πύργου, όπου θα εξεταστεί από τους γιατρούς, ενώ εξετάζονται από τις αρχές μια σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το βρέφος και το ποιος θα αναλάβει προσωρινά την επιμέλειά του έως ότου επιστρέψει ο πατέρας, αλλά και την περαιτέρω εξέταση της 32χρονης μετά από αυτή την απόπειρα, όπου χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή, αφού θέλησε να πάρει μαζί της και το παιδί της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις