Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινάει από την Πάτρα η χαρτογράφηση της Ελλάδας- «Προσβάσιμοι δρόμοι –Άνθρωποι με αναπηρία ορατοί στην κοινωνία» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ξεκινάει από την Πάτρα η χαρτογράφηση τη...

Ένα βήμα ανάπτυξης αειφόρου προσβάσιμου τουρισμού, με σημείο αναφοράς τα άτομα με αναπηρία

Ένα βήμα  ανάπτυξης αειφόρου  προσβάσιμου τουρισμού, με σημείο αναφοράς τα άτομα με αναπηρία, και αφετηρία μια πλατφόρμα και μια περίφημη  ομάδα από την Πάτρα, έρχεται να  συστήσει τη χώρα με το καλό της πρόσωπο στην διεθνή κοινότητα.

Πρόκειταιται για τους AccessibleAngels χαρτογράφησης της Ελλάδας και το ανανεωμένο εργαλείο www.prosvasis.co.  που με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προσωρά στην χαρτογράφηση 6 πόλεων για εμποδιζόμενα άτομα, μεταξύ των οποίων, φυσικά και η Πάτρα. Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2015 όταν  η Έφη Δασκαλοπούλου, μια εκ των εμπνευστών του εργαλείου Prosvasis.co οραματίστηκε και δημιούργησε το Έργο «Προσβάσιμοι δρομοι –Ανθρωποι με αναπηρία ορατοί στην κοινωνία» που αποτελεί το εισιτήριο για να ξεκινήσει και επίσημα η χαρτογράφηση της Ελλάδας για εμποδιζόμενα άτομα και η ενημέρωση των φορέων/κατοίκων ΑμεΑ για τους χώρους προσβασιμότητας.

Κερδίζοντας το στοίχημά της και πρωτοπορώντας  με την δημιουργία της πολυβραβευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας Prosvasis.co  http://www.prosvasis.co/ μαζί με τον Νίκο Φαζάκη και την ομάδα της Μη κυβερνητικής Οργάνωσης Intermedi@kt http://intermediakt.org/ βάζουν σε εφαρμογή το έργο.

Η ομάδα εντόπισε αυτό που δεν λειτουργεί και προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα αλλάζοντας το σύστημα, εξαπλώνοντας τη λύση, αλλά και πείθοντας ολόκληρες κοινωνίες να κινηθούν προς μιαν άλλη κατεύθυνση.

Τώρα στη μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Έφη Δασκαλοπούλου και  την MKO Intermediakt, δίνεται το εισιτήριο για το όραμα τους να δημιουργηθεί μια Ελλάδα  και ένας κόσμος για όλους. Μέσω του εν λόγω έργου θα ξεκινήσει η χαρτογράφηση και η συλλογή βάσης προσβάσιμων σημείων σε 6 πόλεις της Ελλάδας. Όλα τα προσβάσιμα σημεία ανά πόλη που εξυπηρετούν την μετακίνηση των ΑμεΑ και Εμποδιζόμενων ατόμων. Αποσκοπώντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των τους, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη προβολή των σημείων στα Εμποδιζόμενα άτομα. Κάνοντας προσπάθεια να δημιουργηθούν προσβάσιμοι προορισμοί με χρήση διαδικτυακών χαρτών.

Πιο συγκεκριμένα θα καταγραφούν:

1.         Εστιατόρια/καφέ, προσβάσιμα

2.         Ξενοδοχεία με δωμάτια ΑμεΑ

3.         Χώροι πολιτισμού προσβάσιμοι (Μουσεία)

4.         Θέσεις παρκαρίσματος για αυτοκίνητα ΑμεΑ

5.         Χώροι «περιπάτου» για ΑμεΑ (πεζόδρομοι)

6.         Χώροι κινηματογράφων/θεάτρων

7.         Σημεία πρόσβασης σε θάλασσες μέσω του συστήματος SEATRAC

8.         Σχολεία με προσβασιμότητα για παιδιά με κινητική αναπηρία

9.        Ειδικά σχολεία

Τα σημεία θα προβάλλονται στο εργαλείο www.prosvasis.co και αποτελεί μια online διαδικτυακή πλατφόρμα για ΑμεΑ που χαρτογραφεί τα σημεία πρόσβασης και προσπαθεί να δημιουργήσει προσβάσιμους προορισμούς.

 

Η Έφη Δασκαλοπούλου

Η Έφη Δασκαλοπούλου

Η Έφη Δασκαλοπούλου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις