Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πού..."γίνεται" αυτή την ώρα; Η πρωτοποριακή εφαρμογή για τα κινητά από το Πανεπιστήμιο που σας ενημερώνει για τα πιο hot σημεία της πόλης!

Πάτρα: Πού..."γίνεται" αυτή τη...

Αναπτύχθηκε από ερευνητές του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Πατρών ανέπτυξαν μια νέα καινοτόμο υπηρεσία για την πόλη της Πάτρας, η οποία επιτρέπει στους κάτοικους αλλά και τους επισκέπτες της Πάτρας να σχεδιάσουν καλύτερα την έξοδό τους, ανακαλύπτοντας τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της πόλης.

Η υπηρεσία ονομάζεται Hot Patras και αποτελεί μια υπηρεσία η οποία συλλέγει πληροφορία (check-ins) που δημιουργείται στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο FourSquare από τον κόσμο που βρίσκεται στην Πάτρα, και στην συνέχεια την αξιοποιεί για να παρουσιάσει στον χάρτη τις πολυσύχναστες τοποθεσίες και περιοχές.

Έτσι, σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές που επιτρέπουν μόνο την αναζήτηση συγκεκριμένων σημείων, ο χρήστης του HotPatras μπορεί να δει τις πιο δημοφιλείς περιοχές της πόλης και να κατεθυνθεί προς αυτές, αναγνωρίζοντάς τις μέσα από μια χρωματική απεικόνιση (heatmap).

Η πληροφορία που εμφανίζεται στο heatmap είναι εξαρτώμενη της ώρας και της ημέρας, έτσι ο χρήστης μπορεί να δειτο “Που” και το “Πότε” «γίνεται» στην πόλη της Πάτρας την τρέχουσα στιγμή αλλά και για μια καθορισμένη ώρα (π.χ. που είναι καλά να πάω την Παρασκευή στις 8 το βράδι;).

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμημέσω υπολογιστή στη διεύθυνση http://www.hotpatras.gr και μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα Android (έκδοση 4.4+) στη διεύθυνση

https://play.google.com/store/apps/details?id=hotcity.ubi.gr.hotpatras

 

Η υπηρεσία HotPatras υλοποιήθηκε στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, από τον υποψήφιο διδάκτορα Τζέριες Μπεσαράτ (mobile) και τον μεταδιδάκτορα ερευνητή Ανδρέα Κομνηνό (web + mobile),  μετην επίβλεψη του καθηγητή κ. Ι. Γαροφαλάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις