Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο παίδων

Πάτρα: Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομέ...

Από τη Περιφερειακή Γραμματεία Δυτ. Ελλάδας της ΔΗ.ΣΥ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, σχετικά με τα πρόσφατα εγκαίνια εγκαταστάσεων στον χώρο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τα τελευταία  διαδραματιζόμενα στο χώρο του ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ, όπου δόθηκε η δυνατότητα αποκάλυψης της πραγματικής επικρατούσας κατάστασης και σε αυτό το Νοσοκομείο, από τους πραγματικούς εκφραστές των Εργαζόμενων και των Ιατρών, τον Πρόεδρο του εκεί Σωματείου και την 3μελή Επιτροπή των Ιατρών, μια αποκάλυψη που ξεσκεπάζει τις ωραιοποιήσεις και το δήθεν έργο που συντελείται εκεί με τα ψευτοεγκαίνια αυτοπροβολής της Γατοπούλου, σε έργα και παρεμβάσεις που είχαν γίνει προ πολλού στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, έχουμε να πούμε τα εξής :

Κατ 'αρχήν σε ότι αφορά την παρέμβαση της Κας Γατοπούλου προς τον Πρόεδρο του εκεί Σωματείου επειδή της ανέτρεψε τις ωραιοποιήσεις, πέραν της στήριξής μας στον Πρόεδρο για την πολύ καλή ενέργειά του που χρειαζόταν για το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ, γνωστοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαιτέρως προς την Κα Γατοπούλου να μην ξανατολμίσει να παρέμβει στο ρόλο - την πρακτική - την δράση και έκφραση του Σωματείου, που είναι κατοχυρωμένα από τις διατάξεις του 1264, γιατί τότε θα βρει απέναντί της όλο το Συνδικαλιστικό Κίνημα και βεβαίως τις Συνδικαλιστικές διατάξεις του προαναφερόμενου Νόμου.

Σε ότι αφορά το κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας, ως ¨απάντηση των Εργαζόμενων" λέμε στην Κα Γατοπούλου να μην το ξανά-επιχειρήσει αυτήν την ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ, μια διαστρέβλωση δυστυχώς συνειδητή, καθώς  γνωρίζει και μάλιστα  πολύ καλά ότι οι Υπηρεσιακοί παράγοντες, οι υπογράφουσες Διευθύντριες δεν είναι Εκπρόσωποι των Εργαζόμενων και κατά επέκταση το κείμενο - απάντηση της Κας Γατοπούλου δεν εκφράζει τους εργαζόμενους, όπως δεν εκφράζουν τους εργαζόμενους ούτε οι τρείς υπογράφοντες του Δ.Σ. του Σωματείου οι οποίοι δυστυχώς, πέραν από το ότι είναι μειοψηφία ενεργούν και ως εκφραστές από ότι φαίνεται της Διοίκησης. Με δεδομένο ότι οι Εργαζόμενοι τους ψήφισαν να  εκπροσωπούν τούς Εργαζόμενους απέναντι στη Διοίκηση και όχι τη Διοίκηση κόντρα στο Σωματείο,  επιβάλλεται άμεσα, τουλάχιστον η παραίτησή τους.

Δοθείσης της ευκαιρίας, επανερχόμενοι στα προαναφερόμενα, επισημαίνουμε ακόμη ότι:

Όπως σε όλα τα Νοσοκομεία έτσι και στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ, όπου ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ και όχι μόνο παραμένουν επί αρκετούς μήνες εκτός λειτουργίας, δεν παράγεται κανένα έργο ουσίας, απλά έχουμε προκλητικά εγκαίνια σε έργα και τομείς βιτρίνας που ήδη υπήρχαν και λειτουργούσαν από προηγούμενες Διοικήσεις και μάλιστα αθόρυβα, όπως αναφέρουν οι εκεί εκπρόσωποι των Ιατρών,  χωρίς τις φανφάρες και τις ψευτοπροβολές της Κας Γατοπούλου. (Ο Αξονικός δεν λειτουργεί από τον Απρίλη του 2015. Γιατί δεν διορθώνεται η βλάβη και γιατί ζητείται καινούργιος; αφού ο υπάρχων είναι σύγχρονος κα μάλιστα 4 χρόνων ζωής και λειτουργίας. Αλήθεια τα σχετικά  περιστατικά που πηγαίνουν;).

Η Κα Γατοπούλου δεν είναι Διοικήτρια και κακώς προβάλλεται με αυτόν τον τίτλο, εκτός κιάν υπάρχει κάποιος αυθαίρετος διορισμός της ή ανάθεση τέτοιων καθηκόντων από την 6η Υ.Πε. Είναι Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας και μάλιστα με ληγμένη τη θητεία της προ πολλού, και εδώ έχει τεράστιες ευθύνες η 6η Υ.Πε. Βέβαια και όταν ασκούσε κανονικά τα καθήκοντα του Διοικητέυοντα, δεν είχε καμία δικαιοδοσία, ούτε καμία αρμοδιότητα αλλαγής και τοποθέτησης Προϊσταμένων και Διευθυντών, όπως κακώς έκανε και με την πρόσφατη καρατόμηση Προϊσταμένου στη Διοικητική υπηρεσία και το χειρότερο με την τοποθέτηση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η οποία  υπογράφει και το προαναφερόμενο κείμενο, μια τοποθέτηση που θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και για την οποία σε πρώτη φάση καλούμε τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε να παρέμβει, προτού χρειαστεί να  παρέμβουμε στις Εισαγγελικές Αρχές.

Καλούμε λοιπόν,  τόσο τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, όσο και τον Πρόεδρο του ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ που είναι ο Δήμαρχος Πατρέων, καθώς και το Δ.Σ του Νοσοκομείου, να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ και να δώσουν επιτέλους - τέλος στο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ - ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ  που επικρατεί στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ, για το οποίο δεν θα μείνουμε εκ του μακρόθεν παρατηρητές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις