Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οικογένεια Γρηγορόπουλου: Οι απειλές για μαύρο Δεκέμβρη προσβάλλουν τη μνήμη του Αλέξη

Οικογένεια Γρηγορόπουλου: Οι απειλές για...

«Δεν έχουμε καμιά διάθεση, ούτε θέλουμε ν΄ανοίξουμε διάλογο με τον Ρωμανό ή με τρομοκρατικές οργανώσεις, γι' αυτό το θέμα»

Αντίθετη στη βία αλλά και στις πρόσφατες διακηρύξεις τόσο του Νίκου Ρωμανού και του Παναγιώτη Αργυρού όσο και άλλων ομάδων και ατόμων του αναρχικού χώρου, που προαναγγέλλουν δράσεις βίας μέσα στον Δεκέμβρη, με αφορμή και τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλουείναι η μητέρα του Τζίνα Τσακιλιάν.

Δεν μας αφορούν τα όσα λένε περί ''μαύρου Δεκέμβρη'' κ.λπ. ούτε οι απειλές βίας, απ΄ όπου και αν προέρχονται, θεωρούμε μάλιστα ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού», λέει στο περιβάλλον της. «Δεν έχουμε καμιά διάθεση, ούτε θέλουμε ν΄ανοίξουμε διάλογο με τον Ρωμανό ή με τρομοκρατικές οργανώσεις, γι' αυτό το θέμα» λέει στο «Εθνος της Κυριακής» απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο σύντροφος της μητέρας του Γρηγορόπουλου και δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Κωνσταντίνου, και προσθέτει:

«Η μητέρα του Αλέξη όχι μόνο είναι αντίθετη τόσο με την αστυνομική βία όπως και μ΄αυτές τις διακηρύξεις, αλλά έχει προτείνει και επαναφέρει την πρότασή της η 6η Δεκέμβρη να καθιερωθεί ως ''Ημέρα κατά της βίας με θύματα νέους ανθρώπους'', πρόταση στην οποία η τότε κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε. Η ίδια δεν ανησυχεί για τη δική της ασφάλεια, ανησυχεί όμως για την ευκολία με την οποία εκδηλώθηκε ως τώρα η αστυνομική βία, όπως και με τις απειλές για βία από αναρχικές ομάδες, στο όνομα μάλιστα του δολοφονημένου γιου της Αλέξανδρου. Αυτό πρέπει να σταματήσει». Η κ. Τσαλικιάν, δικηγόρος και επιχειρηματίας, που έχει άλλα δύο παιδιά (μια κόρη και ένα αγοράκι που απέκτησε πρόσφατα με τον σύντροφό της Ανδρέα Κωνσταντίνου), είναι ενοχλημένη με την προσπάθεια εκμετάλλευσης της δολοφονίας του παιδιού της, και την απόπειρα να γίνει το όνομά του «σημαία» σε δράσεις βίας.

Ενοχλημένη όμως είναι και από την προσπάθεια ανώτερων αστυνομικών, πριν και μετά τη δίκη, να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, παρουσιάζοντας την εν ψυχρώ δολοφονία ως ατύχημα και να συγκαλύψουν κρίσιμα στοιχεία, με στόχο να δικαιολογήσουν τους ειδικούς φρουρούς Κορκονέα και Σαραλιώτη. Την τακτική αυτή των ανώτερων αστυνομικών επιβεβαιώνει και η παραπομπή τους από το δικαστήριο, με την κατηγορία ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Οπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνου, τον Μάρτιο θα γίνει, έπειτα από δύο αναβολές η δίκη στο Εφετείο Λαμίας.

Εκεί θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο οι δύο ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης. Οι δύο τους έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας (σε ισόβια, για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό ο Κορκονέας και σε 10ετή κάθειρξη ο Σαραλιώτης, που όμως αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012).

 

Έθνος της Κυριακής

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις