Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιταλοί επισκέπτες γνώρισαν τις ομορφιές της Δυτικής Ελλάδας

Ιταλοί επισκέπτες γνώρισαν τις ομορφιές ...

Αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι, άνθρωποι του πολιτισμού και δημοσιογράφοι

Τις σημαντικότερες δραστηριότητες, υπηρεσίες και στοιχεία με ιδιαίτερη πολιτισμική, περιβαλλοντική και θρησκευτική σημασία στην Δυτική Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να «καταγράψουν» οι 40 Ιταλοί επισκέπτες που από τις 23 μέχρι τις 27 Νοεμβρίου επισκέφθηκαν τους Νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρεια Απουλίας, του Public Apulian Theatre Consortium, της Apulia Film Commission Foundation, του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του ΤΕΙ Ηπείρου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΔΔΕ).

Στο πλαίσιο του έργου «ICE: Καινοτομία, Πολιτισμός και Δημιουργικότητα για μια νέα Οικονομία», που υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Α.Ε, οι 40 Ιταλοί επισκέπτες - μεταξύ των οποίων αξιωματούχοι των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι του πολιτισμού, τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι - συμμετέχοντας σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ηλεία

Το Κάστρο και η Πινακοθήκη Πατρών, το Αρχαίο Ωδείο, ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέας και το Αχάια Κλάους στην Πάτρα, ο Οδοντωτός στα Καλάβρυτα, και οι Σταφιδαποθήκες του Αιγίου, το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, το Βενετσιάνικο Λιμανάκι στη Ναύπακτο, η Λίμνη Τριχωνίδα,  το Θέρμο, τα Ιαματικά Λουτρά Μυρτιάς, οι Αρχαίας Οινιάδες και η Ορεινή Ναυπακτία, τα Ευηνοχώρια και το Αιτωλικό, ήταν μερικοί από τους σταθμούς των τεσσάρων πρώτων ημερών.

Στην Ηλεία, οι επισκέπτες είχαν την χαρά να γνωρίσουν τον αρμονικό συνδυασμό θάλασσας, πεδιάδες και βουνού και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Από το Δρυοδάσος της Φολόης και το Περιβαλλοντικό Μουσείο, τη περιοχής, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας, την Αρχαία Ολυμπία και την Αρχαία Ήλιδα, την Ιερά Μονή Σκαφιδιάς και στο Κτήμα Μερκούρη, το Κάστρο της Κυλλήνης αλλά και την Κουρούτα.

Όλες αυτές τις ημέρες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ιστορικού, αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος αλλά και να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με τους εκπροσώπους των παραπάνω περιοχών, να δοκιμάζουν τη γαστρονομία και να πάρουν μια καλή «γεύση» από την Ελληνική φιλοξενία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Τα τέσσερα γκρουπ συναντήθηκαν, το απόγευμα της Πέμπτης, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Ολυμπία, και συμμετείχαν στην επιτυχημένη ημερίδα παρουσίασης του έργου «ICE: Καινοτομία, Πολιτισμός και Δημιουργικότητας για μια νέα Οικονομία».

Όλοι οι επισκέπτες, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της κινητικότητας και της συνεργασίας, «φτάνοντας» έτσι στον στόχο του προγράμματος, για την πολυδιάστατη ανάπτυξη, με όφελος για την τοπική κοινωνία και οικονομία, μέσα από την προσέλκυση τουριστών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις