Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Νέες κινητοποιήσεις από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Ηλεία: Νέες κινητοποιήσεις από το ΠΑΜΕ Ε...

Για την κινητικότητα και το ασφαλιστικό

Το στίγμα των κινητοποιήσεων μέσα από τρία πεδία αντιπαράθεσης έδωσαν με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Αναφέρθηκαν στο θέμα του ασφαλιστικού στους δημόσιους υπαλλήλους και στο χώρο της εκπαίδευσης, στην όχι εθελουσία κινητικότητα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προς τα δημόσια ΙΕΚ και στις επερχόμενες κινητοποιήσεις του κλάδου.

Όπως ανέφεραν ο Άρης Στούμπος, ο Αντώνης Ανδρεανίδης, η Άβα Βαγγελάτου και ο Τρύφωνας Αθανασόπουλος η πρόσφατη κινητοποίηση της 12ης Νοεμβρίου δόθηκε το πρώτο μήνυμα από το χώρο των εκπαιδευτικών. Τονίστηκαν τα κενά που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος, είτε με τα κενά, είτε με τα ολοήμερα, είτε με τα ειδικά σχολεία. Επισημάνθηκε πως θα κατατεθούν άμεσα προτάσεις σε επίπεδο νομού, στο πλαίσιο και νέων κινητοποιήσεων. 

Η μετακίνηση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της κινητικότητας και κυρίως από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προς τα δημόσια ΙΕΚ σχολιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου. «Οι δομές της μετά-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, ενώ η δημόσια εκπαίδευση αποδεικνύεται πως δεν αποτελεί πρωτεύοντα στόχο και της παρούσας κυβέρνησης. Το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να περάσει «αναθέσεις» ωρών σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αποσπάσεις για όσες ώρες χρειάζεται σε δημόσια ΙΕΚ.

Στην Ηλεία έχουν υπάρχει εφτά τέτοιες περιπτώσεις ενώ ανάλογα φαινόμενα υπάρχουν στην Πάτρα, τα νησιά του Ιονίου και όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια κίνηση που καταργεί και τα ΠΥΣΔΕ και τα ΠΥΣΠΕ. Η κινητικότητα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και μία προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να δημιουργήσει μια καλοκουρδισμένη μηχανή ώστε να λειτουργεί το κράτος με συνθήκες ιδιωτικού δικαίου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Άβα Βαγγελάτου.

Ο νέος Καλλικράτης θα απασχολήσει τους επόμενους μήνες σε πολλά επίπεδα και αναμένεται να αποτελέσει πεδίο έντονης αντιπαράθεσης κοινωνικά. Όπως άλλωστε και το ασφαλιστικό. «Οι σαρωτικές αλλαγές της κυβέρνησης θα βρουν απάντηση μέσα από τις κινητοποιήσεις του κινήματός μας» σχολίασε μεταξύ άλλων η κα Βαγγελάτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις