Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σταθάκης: Να χαλαρώσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας, λόγω προσφυγικού

Σταθάκης: Να χαλαρώσει το πρόγραμμα δημο...

Σε συνέντευξη του στην "Real News"

Αδήριτη αναγκαιότητα αποτελεί η χαλάρωση του προγράμματος δημοσιονομικής πειθαρχίας για την Ελλάδα, εξαιτίας του προσφυγικού προβλήματος, σύμφωνα με τον Γιώργο Σταθάκη. Ο υπουργός Οικονομίας, σε συνέντευξη του στην "Real News" τονίζει ότι "πρωτίστως πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο δημοσιονομικό περιθώριο, ώστε η Ελλάδα να διαχειριστεί το προσφυγικό με τρόπο αντίστοιχο των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών".

Ο ίδιος δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν ζητά ανταλλάγματα, καθώς η χαλάρωση του προγράμματος αποτελεί αναγκαιότητα. Παράλληλα αναφέρει για το πρόγραμμα ότι "από τον Ιανουάριο παλεύουμε να θέτει ρεαλιστικούς στόχους και να εγκαταλείψει τη λογική της διαρκούς συμπίεσης των εισοδημάτων".

Ο κ. Σταθάκης αναφέρεται στο ζήτημα στον κόκκινων δανείων και αποκαλύπτει πως το υπερβάλλον μέρος της εμπορικής αξίας του δανείου, θα αφαιρείται από τον υπολογισμό της δόσης, θα "παγώσει" για την επόμενη τριετία και στη συνέχεια, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες, θα διαγραφεί.

Επίσης, προαναγγέλει ότι  τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίσει σημαντικές παραμέτρους του συστήματος, όπως την κλίμακα που θα καθορίζει το μερίδιο του εισοδήματος που θα δίνεται για την εξυπηρέτηση του δανείου, που θα είναι της τάξης του 5% για τα μικρά εισοδήματα και του 10% για τα ενδιάμεσα.

Ως προς τις διαπραγματεύσεις για τον δεύτερο γύρο των προαπαιτούμενων, ο υπουργός Οικονομίας δηλώνει ότι ελπίζει σε λογικές και ισορροπημένες λύσεις, "υπό το πρίσμα επιτυχιών που είχαμε ήδη στους προηγούμενους κύκλους διαπραγματεύσεων, όπως τα φαρμακεία κ.ά.", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, στο ερώτημα περί αντοχής της κυβέρνησης μετά την απώλεια δύο βουλευτών και την φημολογία για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο κ. Σταθάκης χαρακτηρίζει την συζήτηση που γίνεται "ανεδαφική", μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις