Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποκαθίσταται το οδόστρωμα σε Κύμινα – Ν. Μάλγαρα

Αποκαθίσταται το οδόστρωμα σε Κύμινα – Ν. Μάλγαρα

Ξεμπλοκάρει το έργο της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στις τοπικές ενότητες

Ξεμπλοκάρει το έργο της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στις τοπικές ενότητες Ν. Μαλγάρων και Κυμίνων, μετά από προσπάθειες του Δημάρχου Μίμη Φωτόπουλου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΔΔ Πασχάλη Σάκα.

Το έργο, που είχε σταματήσει λόγω απροσδόκητης διακοπής χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ (οικονομική κρίση και capital controls), θα συνεχιστεί με κονδύλια της ΔΕΥΑ του Δήμου Δέλτα και των ίδιων των εργολάβων, προκειμένου να σταματήσει η μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι των δύο συγκεκριμένων περιοχών.

Η καθυστέρηση της εκταμίευσης των σχετικών κονδυλίων ΕΣΠΑ από το υπουργείο Ανάπτυξης είχε ως συνέπεια να μείνουν οι εργολάβοι απλήρωτοι και να διακόψουν τις εργασίες από τον Ιούλιο 2015, ενώ το έργο, υπό ομαλές συνθήκες, θα είχε παραδοθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου 2015.

"Έχουν δίκιο οι κάτοικοι της περιοχής να διαμαρτύρονται. Κάθε μεγάλο έργο προκαλεί ταλαιπωρία και απαιτεί υπομονή από όλους, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεπεράστηκαν τα όρια, για λόγους που υπερβαίνουν το Δήμο μας. Κατανοώντας το πρόβλημα, καταφέραμε να πείσουμε τους εργολάβους να συνεχίσουν το έργο και να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα, παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες παραμένουν απλήρωτοι από το ΕΣΠΑ» τόνισε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Μίμης Φωτόπουλος.

Ήταν κάτι απροσδόκητο, συνέπεια της γενικής οικονομικής κατάστασης την οποία ζούμε τους τελευταίους δέκα μήνες, τόνισε. Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και ανατρέπουμε την τυπική πορεία του έργου που θα σήμαινε συνέχιση ταλαιπωρίας μέχρι νεωτέρας, προκειμένου να λυθεί ένα θέμα που ταλαιπωρεί τους δημότες μας, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Έτσι, μέσα στο επόμενο 20ήμερο αναμένεται να αποκατασταθεί το οδόστρωμα στην κεντρική οδό από το ανάχωμα των Κυμίνων μέχρι την αερογέφυρα των Ν. Μαλγάρων (η 5η επαρχιακή οδός) και πέριξ του Δημοτικού Καταστήματος Κυμίνων (πρώην δημαρχείο).

Για τις υπόλοιπες οδούς, ο Δήμος διεκδικεί από την πολιτεία την επιστροφή του ΦΠΑ του έργου καθώς και το υπόλοιπο της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, ώστε να ολοκληρωθεί ένα έργο που ταλαιπωρεί τους κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών.

Επίσης, με χρηματοδότηση της ΔΕΥΑ του Δήμου Δέλτα συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στη Δημοτική Ενότητα Ανατολικού, όπου υπάρχει ανάλογο θέμα.

Πρόκειται για ένα έργο "Αποχετευτικά δίκτυα - καταθλιπτικοί αγωγοί & εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Κυμίνων - Ν. Μαλγάρων" κόστους 10.552.323 ευρώ πλέον ΦΠΑ με συμβατικό χρόνο παράδοσης την 30/12/2015.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο... "κόκκινο" αυτοκινητόδρομοι και μίνι περιμετρική - Συνάντηση Σταθάκη - Κατσιφάρα σήμερα για το νέο ΕΣΠΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις