Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Σήμερα «κληρώνει» για τα 3,2 δισ. του ΕΝΦΙΑ

Σήμερα «κληρώνει» για τα 3,2 δισ. του  ΕΝΦΙΑ

Κλείνει το taxisnet για να εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά

«Κλειδώνουν» σήμερα τα στοιχεία υπολογισμού του νέου ΕΝΦΙΑ και αύριο θα γίνει η εκκαθάριση του φόρου. Για να βγουν τα εκκαθαριστικά και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο, το Taxisnet θα μείνει κλειστό το Σάββατο, μέχρι τις 10 το βράδυ. Σταδιακά και μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θα βρουν εκεί όλοι το ατομικό τους σημείωμα για πληρωμή του φόρου.

Το βάρος που πέφτει στους πολίτες φτάνει στα 3,2 δισ. ευρώ. Κυβέρνηση και Τρόικα ευελπιστούν να εισπραχθούν τα 2,65 δισ. όπως και πέρυσι. Αν και δεν άλλαξαν ούτε οι εξαιρέσεις, ούτε ο τρόπος υπολογισμού του φόρου, στο υπουργείο Οικονομικών φοβούνται ότι πολύς κόσμος δεν θα πληρώσει αυτά που πλήρωσε πέρυσι, για πολλούς και διάφορους λόγους:

1ον:  λόγω της κρίσης και των capital controls πολύς κόσμος αλλά κυρίως οι επιχειρήσεις δεν έχουν λεφτά. Το πρόβλημα ελπίζουν να ξεπεραστεί με πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας, για όσους τουλάχιστον έχουν ακόμη πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό.



2ον:  φέτος οι δόσεις είναι λιγότερες και ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 5 μήνες, έως τον Φεβρουάριο. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο ποσό δόσης κάθε μήνα. Σανόδα σωτηρία  που προσφέρουν και άτοκες δόσεις που προσφέρουν οι πιστωτικές κάρτες.

3ον:  η μείωση των εισοδημάτων σημαίνει ότι ίσως περισσότεροι θα δικαιούνται φέτος τις εκπτώσεις που ίσχυαν και πέρυσι. Αυτό θα κριθεί με βάση τα στοιχεία του Ε1 που είχαν περαστεί στο σύστημα Taxis μέχρι σήμερα 9 Οκτωβρίου. Εκεί θα κριθεί εάν το ποσόν βεβαίωσης, μετά τις εκπτώσεις, είναι μικρότερο από πέρυσι.

Πλέον ,η πληρωμή κάθε δόσης του ΕΝΦΙΑ θα είνα μια μεγάλη περιπέτεια. Κάθε μήνα θα πρέπει οι φορολογούμενοι να πληρώνουν ανελιπώς και μια σειρά άλλες υποχρεώσεις τους στην εφορία, όπως τη δόση του φόρου εισοδήματος, τις δόσεις παλαιών και νέων ρυθμίσεων χρεών (που επίσης αυξάνονται και αυτές λόγω αλλαγής επιτοκίων και περιορισμού του αριθμού των δόσεων) και, οσονούπω, τα νέα τέλη κυκλοφορίας για το 2016.

Μπροστά στον κίνδυνο να φρακάρουν οι πληρωμές από τους πολίτες, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει από την Τρόικα να δεχτεί να υπάρξει μια ελαστικότητα, ώστε να μη χάνουν την ρύθμιση όσο έχουν ενταχθεί στις 100 δόσεις , εάν αφήσουν απλήρωτη κάποια άλλη υποχρέωσή τους  προς την εφορία.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά