Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιατί οι τζιχαντιστές οδηγούν συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτου;

Γιατί οι τζιχαντιστές οδηγούν συγκεκριμέ...

Οι Αμερικανοί διερωτώνται και η εταιρεία απαντά

Το ενδιαφέρον των αμερικανικών αρχών προκάλεσε η παρατήρηση ότι οι περισσότεροι τζιχαντιστές κινούνται με μια ορισμένη μάρκα αυτοκινήτου και συγκεκριμένα με Toyota.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πιέζει τώρα την ιαπωνική εταιρεία να δώσει μια απάντηση για αυτή την προτίμηση των τρομοκρατών του ISIS που αποδεικνύεται από τα βίντεο προπαγάνδας που ανεβάζουν στο διαδίκτυο.

Σε ανακοίνωση της η  Toyota κάνει γνωστό ότι αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης έρευνας σχετικά με τις αλυσίδες εφοδιασμού και τη ροή κεφαλαίων των τρομοκρατικών ομάδων. Σύμφωνα με το ABC η ιαπωνική εταιρεία αναφέρει επίσης ότι δεν γνωρίζει πώς τα φορτηγάκια της κατέληξαν στα χέρια των τζιχαντιστών σε τόσο μεγάλο αριθμό.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο για τους τρομοκράτες του ISIS φαίνεται να είναι το Hilux, το οποίο στα προπαγανδιστικά βίντεο είναι συνήθως υπερφορτωμένο  με βαρέα όπλα.   Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα οχήματα που φαίνονται στα βίντεο δεν είναι καινούργια μοντέλα, ωστόσο ο ιρακινός πρέσβης στις ΗΠΑ λέει στο ABC ότι εκτός από τα παλιά η τρομοκρατική ομάδα έχει αποκτήσει και "εκατοντάδες" νέα μοντέλα τα τελευταία χρόνια.

"Δυστυχώς, η Toyota Land Cruiser και το Hilux έχουν γίνει  σχεδόν μέρος του ISIS," δήλωσε ο Mark Wallace, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη και διευθύνων σύμβουλος οργάνωσης που ειδικεύεται στον εντοπισμό των καναλιών χρηματοδότησης της τρομοκρατίας .

«Ενημερώσαμε το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις αλυσίδες εφοδιασμού της Toyota στη Μέση Ανατολή και τις διαδικασίες που η Toyota έχει θέσει σε λειτουργία για την προστασία της ακεραιότητας της αλυσίδας εφοδιασμού," δήλωσε ο Ed Lewis, διευθυντής του κολοσσού στην Ουάσινγκτον, σε νέα επιστολή του προς το υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ.

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει μια "αυστηρή πολιτική να μην πουλάει οχήματα σε πιθανούς αγοραστές οι οποίοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ή και να τα τροποποιήσουν για παραστρατιωτικές ή τρομοκρατικές δραστηριότητες».   Πάντως η τρέχουσα έρευνα δεν είναι η πρώτη για την Toyota αφού πέρυσι διεθνής έκθεση αναφερόταν σε παράδοση 3 μοντέλων της εταιρείας σε αντάρτες της Συρίας. Υποψίες πέφτουν και στην Αυστραλία όπου έχουν κλαπεί 800 τέτοια οχήματα και οι αρχές πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν αποσταλεί σε ζώνες πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Πηγή:lifo.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις