Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο πλευρό του Άσαντ ο Πούτιν - "Θα ήταν πελώριο λάθος να μην συνεργαστούμε μαζί του"

Στο πλευρό του Άσαντ ο Πούτιν - "Θα...

Από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ

«Θα ήταν πελώριο λάθος να μην συνεργαστούμε με την συριακή κυβέρνηση» υποστήριξε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Τα όσα είπε δείχνουν ότι ΗΠΑ και Ρωσία έχουν εντελώς διαφορετική προσέγγιση για το ζήτημα της συριακής κρίσης και επομένως η συνεννόηση μεταξύ τους για τη λύση θα είναι δύσκολη. Λίγη ώρα πριν ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τον Μπασάρ αλ Άσαντ τύραννο και υποστήριξε ότι θα πρέπει να λείπει από το σχέδιο για πολιτική μετάβαση.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ζήτησε τη δημιουργία μιας ευρύτερης αντι-τρομοκρατικής συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, όπου τα μουσουλμανικά κράτη θα παίζουν τον πρώτο ρόλο. «Πρέπει πραγματικά να αναγνωρίσουμε ότι μόνον οι Ένοπλες Δυνάμεις του Άσαντ και οι Κούρδοι παλεύουν πραγματικά κατά του Ισλαμικού Κράτους και των άλλων ένοπλων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία» τόνισε.

Ο Πούτιν ουσιαστικά επανέλαβε όσα είχε πει νωρίτερα στο αμερικανικό δίκτυο CBS, καλώντας στη δημιουργία μιας περιφερειακής «δομής συντονισμού» εναντίον της τζιχαντιστικής ISIS. Όσον αφορά την ενίσχυση της ρωσικής υποστήριξης στη Δαμασκό τις τελευταίες εβδομάδες - με αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού - ο Πούτιν επανέλαβε την στήριξή του στο συριακό καθεστώς.

«Η Ρωσία δεν θα πάρει μέρος σε επιχειρήσεις στην επικράτεια της Συρίας ή άλλων κρατών. Τουλάχιστον, δεν το σχεδιάζουμε προς το παρόν» συμπλήρωσε και τόνισε ότι στη Συρία «ο μόνος νόμιμος συμβατικός στρατός είναι ο συριακός, που πολεμά τρομοκρατικές οργανώσεις»

«Η Ρωσία θα ήθελε να βρει έδαφος για κοινή δράστη εναντίον των τρομοκρατών» επανέλαβε και πρόσθεσε ότι πάνω από 2.000 ένοπλοι από περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μάχονται με το ISIS. «Αντί να τους περιμένουμε να επιστρέψουν, θα έπρεπε να βοηθήσουμε τον Άσαντ να τους αντιμετωπίσει εκεί, στη Συρία» κατέληξε.

 

Πηγή: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις