Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του μαθηματικού περιοδικού "Αστρολάβος"

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του μαθηματικο...

Του Θανάση Τοτόμη

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού "Αστρολάβος", της μαθηματικής εταιρείας - ΕΜΕ, με την ευκαιρία του 32ου μαθηματικού συνεδρίου της, που θα πραγματοποιηθεί σε ενάμιση μήνα στην Καστοριά.

Ανάμεσα στα θέματά του σε 203 σελίδες, ξεχωρίζουμε τις εργασίες "η μοντελοποίηση του φαινομένου", της Ειρήνης Περυσινάκη, "οι μιγαδικοί αριθμοί με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών", του Δημήτρη Μποσινάκη, "η επιμεριστική ιδιότητα", της Χριστίνας Στόλη, "τα είδη τριγώνου", της Αθηνάς Καραντζή, "ο τριγωνισμός των πολυγώνων", της Κατερίνας Ρουμπή, "τα ζώα που κινδυνεύουν", της Γεωργίας Κρεμμυδιώτη, "πλησιάζουμε, απομακρυνόμαστε", της Αφροδίτης Πανταζή, "το αρδευτικό κανάλι και ο δύτης", των Καλλιόπης Αρδαβάνη και Ελισάβετ Καλογερία, "οι αιγύπτιοι & το εμβαδό των χωραφιών τους", του Στέφανου Κεϊσογλου.

Το περιοδικό πρωτοκυκλοφόρησε το Μάη του 1994, εκδίδεται δύο φορές το χρόνο, κι έχει αφιέρωμα στις νέες τεχνολογίες στο χώρο της εκπαίδευσης, στη διδακτική και τα υπολογιστικά μαθηματικά γενικότερα.

Απευθύνεται κυρίως στους ανθρώπους της εκπαίδευσης.

Πιο αναλυτικά οι θεματικοί τομείς του περιοδικού είναι, τα υπολογιστικά μαθηματικά και οι εφαρμογές τους, οι αλγόριθμοι, η θεωρία των πληροφοριών, η θεωρία του υπολογισμού, η θεωρία της βελτιστοποίησης, τα γραφήματα, η υπολογιστική γεωμετρία, η τεχνητή νοημοσύνη, οι δομές & οι βάσεις δεδομένων, ο κατανεμημένος προγραμματισμός, τα λειτουργικά συστήματα, η αρχιτεκτονική των υπολογιστών, η αριθμητική ανάλυση, η ανάκτηση πληροφοριών, τα δίκτυα, οι τεχνολογίες διαδικτύου, η επεξεργασία εικόνας, η κινητή τηλεφωνία, η κρυπτογραφία και η ασφάλεια δεδομένων, το ηλεκτρονικό εμπόριο και η από απόσταση εκπαίδευση.

Η επιστημονική επιτροπή του περιοδικού αποτελείται από 35 καθηγητές πανεπιστημίων της χώρας.

Οι εργασίες για να δημοσιευτούν, εγκρίνονται προηγουμένως από σύστημα δύο ή τριών κριτών, για την εξασφάλιση της επιστημονικής τους ποιότητας και αρτιότητας.

Επικεφαλής της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού είναι ο επ. καθηγητής του οικονομικού παν/μίου Αθήνας, Μανώλης Κρητικός.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 3617784 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις

1. www.msl.aueb.gr/astrolavos/index.html και

2. www.msl.aueb.gr/astrolavos/files/form.pdf

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις