Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΠΑΤΡΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Έκλεισε ο κύκλος των θρυλικών επιχειρηματιών της νυχτερινής ζωής της πόλης

ΠΑΤΡΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Έκλεισε ο κύκλος των θρυ...

Ποιοί πρωταγωνιστούσαν στον χώρο της διασκέδασης τις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80

Φέτος το καλοκαίρι έμελε να κλείσει ο κύκλος των θρυλικών επιχειρηματιών της νυχτερινής ζωής της Πάτρας που συνέδεσαν το ονομά τους με ιστορικά κέντρα διασκέδασης και έγραψαν λαμπρές ιστορίες στην ψυχαγωγία της πόλης. Ο Νίκος Χριστόπουλος και ο Νίκος Κούφης ήταν οι δύο τελευταίοι που έφυγαν από τη ζωή  με λίγες μέρες διαφορά, κλείνοντας έτσι τον κύκλο μιας εποχής που πολλοί νοσταλγούν.

Το thebest.gr κάνει μια αναδρομή στα πρόσωπα που σφράγισαν τη νυχτερινή διασκέδαση της Πάτρας των δεκαετιών του '70 και του '80, τότε που τα σχήματα που έρχονταν στην Πάτρα ήταν εφάμιλλα των Αθηνών με κορυφαία ονόματα να δίνουν το "παρών".

O Νίκος Χριστόπουλος, έφυγε από την ζωή στις 12 Αυγούστου μετά από μάχη με ασθένεια στα 68 του χρόνια. Έγραψε και αυτός τη δική του ιστορία στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης στην Πάτρα.

Ο Νίκος Χριστόπουλος ήταν  ιδιοκτήτης του γνωστού κέντρου "Elysse", ενώ είχε συνδέσει το όνομά του με το "Λα Νότε". Υπήρξε πρωτοπόρος στην εποχή του και πολλοί τον αποκαλούσαν άρχοντα της νύχτας.

 

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το εμπόριο παιγνιδιώνμιας και ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Alexandra Toys στην Αγίου Νικολάου.

Ο Νίκος Κούφης, για πολλά χρόνια εργαζόταν ως μουσικός και μαέστρος στην Παριζιάνα και στη συνέχεια δημιούργησε το δικό του νυχτερινό μαγαζί, το "La Notte".

Έφυγε από την ζωή στις 27 Ιουλίου 2015.

Χιλιάδες Πατρινοί είχαν διασκεδάσει στο μαγαζί του και είχαν γνωριστεί με τον πάντα σεμνό και αγαπητό Νίκο.

Στις 12 Αυγούστου 2015 έφυγε από την ζωή και η σύζυγός του, Θέκλα Κούφη.

Ο Πανούλης Κοτοπούλης ήταν η ψυχή του "Villys Park". Ακόμα και την περίοδο που το μαγαζί ήταν κλειστό εκείνος το επισκεπτόταν και έπινε εκεί τον καφέ του.

Αρχικά ιδιοκτήτες του μαγαζιού ήταν ο Μίμης Βουρβούλιας με τον γιο του Λάκη. Στην συνέχεια το μαγαζί ανέλαβε ο Πανούλης Κοτοπούλης μεταμορφώνοντας το σε σημείο συνάντησης και διασκέδασης.

 

Το μαγαζί φιλοξένησε μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα ενώ εισήγαγε και πολλές καινοτομίες. Επίσης έμεινε στην ιστορία και για τα απίστευτα γλέντια την περίοδο του καρναβαλιού.

Μάλιστα η πιο ξεχωριστή βραδιά ήταν αυτή της Καθαρής Δευτέρας , με τα…αλευρώματα. Γνωστές παρουσίες της πόλης επιδίδονταν σε έναν πόλεμο άνευ προηγουμένου ρίχνοντας από αλεύρι και ρύζι μέχρι γιαούρτι.

O Νίκος και o Θόδωρος Κρεμμύδας ήταν οι ιδιοκτήτες της "Παριζιάνας". Για πολλά χρόνια βρισκόταν στο "επίκεντρο" της διασκέδασης στην Πάτρα.

Το "Lido" ήταν επίσης ένα νυχτερινό κέντρο της Πάτρας με την δική του ιστορία. Ιδιοκτήτες του είναι τα αδέρφια Παπαδόπουλοι.

Στο "Ακταίον" έσφιξε από ζωή από το 1967 έως το ’70. Από εκεί πέρασαν πολλά μουσικά σχήματα, οι Sounds, ο Κόκοτας, οι Σολίστες, ο Λάκης Αλεξάνδρου, η Σαπουντζάκη και άλλοι. Ιδιοκτήτες τους ήταν ο Μιχάλης Πασµατζής και ο Νίκος Κούφης.

Το νυχτερινό κέντρο "ΚΑΝ-ΚΑΝ" με ιδιοκτήτη τον Γιώργο Κόζη ήταν επίσης ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά μαφαζιά της πόλης. Φυσικά υπήρχαν κι άλλα μαγαζιά όπως τα "Αστέρια", το "Τζάκι", το "Περαδάκι", το "Γρανάδα' κ.α

Μαγαζιά που συνθέτουν το σκηνικό μιας άλλης μακρινής εποχής που δεν θα ξαναγυρίσει.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον Διονύση Μπονέλη. Οι φωτογραφίες του Villys Park είναι από το αρχείο του περιοδικού BEST.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight