Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

5ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη»

5ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Παραμύθια και Μύθο...

3-9 Αυγούστου στο Πήλιο

Το 5ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» συγκαταλέγεται στις πολύ αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού. Θα πραγματοποιηθεί στην πατρίδα των Κενταύρων, το ονειρικό Πήλιο, από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου.

Πρόθεση των διοργανωτών είναι η ανάδειξη της σπάνιας φυσικής ομορφιάς της περιοχής ταυτόχρονα με τη μετάδοση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η συμμετοχή του τραίνου του Πηλίου στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ  Αφήγησης  Πηλίου αποτελεί μια ελκυστική τουριστική πρόταση πολιτισμού, η οποία προβάλλει το τραίνο και την πανέμορφη περιοχή από την οποία διέρχεται το δρομολόγιό του, ενώ προωθεί τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού καθιερώνοντας την «Ημέρα των παραμυθιών στο τραίνο» στις 05.08.2015.

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχει  με την  ένταξη του τακτικού – πρωινού δρομολογίου την Τετάρτη 5 Αυγούστου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με ειδική τιμή εισιτηρίου ενηλίκων ύψους 15,00 €, για μια διαδρομή με επιστροφή, καθώς και αντίστοιχη ειδική τιμή παιδικού εισιτηρίου ύψους 8,00 €.

Το κοινό θα έχει το προνόμιο να απολαύσει παλιές ιστορίες, λαϊκά παραμύθια, θρύλους, έπη, συναξάρια και μυθολογίες του κόσμου, με τη συνοδεία μουσικής. Οι αφηγήσεις  στις 5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν στους Σταθμούς της Άνω Γατζέας και των Μηλεών.

Οι επισκέπτες θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν  εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης καθώς και μαθήματα του Θερινού Σχολείου Παραμυθιών, καλλιτεχνικές εκθέσεις και ειδικά αφιερώματα κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων ημερών του Φεστιβάλ σε διάφορους επιλεγμένους χώρους της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου.

Μη χάσετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στο παραμυθένιο Πήλιο, παράλληλα με ένα ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών! Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα τραίνα της θα σας ταξιδέψουν μέχρι εκεί, ως την πόρτα ενός συναρπαστικού κόσμου.

Πληροφορίες – κρατήσεις:

Γραφείο Ταξιδίων και Τουρισμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

www.trainose.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture