Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Διακόσια χρόνια χωρίς τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Διακόσια χρόνια χωρίς τα  Γλυπτά του Παρθενώνα

Αγώνας για την επιστροφή τους

Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται το 2016 από τότε που το βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε την εκχώρηση των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Πολιτισμού και οι επιτροπές διεκδίκησης των Μαρμάρων σε όλο τον κόσμο, πρόκειται να αξιοποιήσουν αυτή την επέτειο στον αγώνα για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Αυτό ήταν εξάλλου το αντικείμενο των συναντήσεων που είχε την Τρίτη και την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης με τους Εμάνιουελ Τζον Κομίνο (πρόεδρο της αυστραλιανής επιτροπής), Μάικλ Ρέππα (πρόεδρο της αμερικανικής επιτροπής), Ράσελ Ντάμλεϊ (μέλος της επιτροπής στο Σίδνεϊ), με εκπροσώπους της κυπριακής, της βρετανικής και της ελβετικής επιτροπής, καθώς και με μια ιδιαίτερη προσωπικότητα: τον αγωνιστή εναντίον του απαρτχάιντ και δικηγόρο του Νέλσον Μαντέλα, Τζορτζ Μπίζο, ο οποίος είναι μέλος της νοτιοαφρικανικής, καθώς και της βρετανικής επιτροπής.

Κατά τις δυο συναντήσεις που είχε ο κ. Ξυδάκης με τα στελέχη των επιτροπών διεκδίκησης των ελληνικών Γλυπτών, επιβεβαιώθηκε η στήριξη των διεθνών φορέων στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία, όπως επανέλαβε ο υπουργός, είναι ανοιχτή σε κάθε νόμιμο μέσο πίεσης που προσφέρεται υπέρ αυτού τού αιτήματος.

Συζητήθηκε επίσης, ο σχεδιασμός της μεγάλης συνάντησης που αναμένεται να πραγματοποιήσουν του χρόνου στο Λονδίνο οι εκπρόσωποι όλων των επιτροπών, καθώς και το πλαίσιο του προγράμματος, έτσι ώστε η συνάντηση αυτή να συνοδεύεται από πολυάριθμες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων εκθέσεις και ομιλίες επιφανών διανοουμένων από διαφορετικές χώρες.

 

Πηγή:athensvoice.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture