Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Mάθετε ποιός είναι ο "δαιμόνιος" Ζακυνθινός επιχειρηματίας που ενθαρρυμένος από Κεφαλονίτες "παλεύει" να ανοίξει η γραμμή Πάτρα - Σάμη - Ιθάκη

Mάθετε ποιός είναι ο "δαιμόνιος&quo...

Είναι ο Γιώργος Θεοδόσης του 11880 και του vrisko.gr

Άρθρο – αναφορά στον έμπειρο και επιτυχημένο επιχειρηματία Γιώργο Θεοδόση που «ανατάραξε» τα νερά του Ιονίου πελάγους καθώς ως ιδρυτής και επικεφαλής της levante Ferries έθεσε από την Τρίτη 28 Ιουλίου στην γραμμή Πόρος – Κυλλήνη το πολύ ωραίο σε χρώμα κίτρινο φέρι μποτ «Φιόρο του Λεβάντε», έχει το σάιτ kefalonianpress.gr .

Όπως αναφέρει η ανάρτηση, ο Γιώργος Θεοδόσης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο με δυο από τις επιτυχημένες επαγγελματικές του δραστηριότητες, το 11880 που διαφημίζει ο τραγουδιστής Γιώργος Λιανός και το vrisko.gr. Έχει στο ενεργητικό του, πλήθος επιτυχημένων επαγγελματικών δράσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με την εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρία του, NEWSPHONE HELLAS, η οποία διατηρεί θυγατρικές σε πολλές χώρες του κόσμου (ο κ. Θεοδόσης είναι πρόεδρος της εταιρείας). Ο όμιλός του εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του, είναι και ταυτόσημος με την υλοποίηση έργων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-Government) στην Ελλάδα όπου και σαν πιο χαρακτηριστικό έργο θα αναφέρουμε τα ΚΕΠ όπου και ήταν ο “εγκέφαλος” της δημιουργίας αλλά και υλοποίησης της πλατφόρμας e-kep.

Ζακυνθινός στην καταγωγή με σπουδές στην Ιταλία, ανοικτό μυαλό στις νέες τάσεις και ανάγκες της αγοράς επικοινωνίας και πληροφοριών, ο κ. Θεοδόσης στη συνέχεια αποφάσισε να μπει στον κλάδο της ακτοπλοϊας ως ιδρυτής της εταιρίας Levante Ferries στην ιδιοκτησία της οποίας είναι και το διάσημο «κίτρινο φέρυ μποτ»  Φιόρο του Λεβάντε.   Η εμμονή του στην τελειότητα, η κατασκευή ενός φέρυ μποτ αξίας εκατομμυρίων για να το προσφέρει στο νησί του τη Ζάκυνθο, είχαν αντιμετωπιστεί από ορισμένους με καχυποψία με αποτέλεσμα να υπάρξουν σχόλια για «προσπάθειες αρπαχτής»  και «ότι κοροϊδεύει τσου Ζακυνθινούς»... Το «κίτρινο» ήρθε και άφησε το πανελλήνιο με το στόμα ανοικτό καθώς αποτελεί ότι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί στην διεθνή ακτοπλοϊα.  Η πετυχημένη διαφημιστική καμπάνια του Φιόρου με το 11880 και τον Γιώργο Λιανό θεωρείται «επικοινωνιακό φαινόμενο».

Ο Γιώργος Θεοδόσης, όπως λένε οι ελάχιστοι που τον ξέρουν πραγματικά, είναι ένας απλός άνθρωπος που σε τίποτε δεν έχει αλλάξει η ζωή του. Μέχρι πρόσφατα μάλιστα έμενε σε αστική συνοικία στην Αθήνα για να μετακομίσει στα περίχωρα, όχι όμως στα Βόρεια ή Νότια. Τα τελευταία δυο χρόνια δίπλα στον επιχειρηματία βρίσκονται Κεφαλονίτες και φίλοι της Κεφαλονιάς που του έβαλαν την ιδέα της επέκτασης των δραστηριοτήτων του και στο διπλανό νησί δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζαμε με την αποχώρηση της εταιρείας ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ που για χρόνια κρατούσε την γραμμή με μάλιστα έχοντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας.

Κι έτσι γεννήθηκε η Κοινοπραξία IONIAN Group Ferries όπου συμμετέχουν η Zante Ferries (ΑΝΜΕΖ) ως ιδιοκτήτρια των πλοίων Σολωμός, Κάλβος και Κοραής, η Levante Ferries με το «Φιόρο του Λεβάντε» και η νεοσυσταθείσα Ionissos Ferries με το Ionian Star.  Η πρώτη ανήκει σε πολυμετοχικό σχήμα  (γνωστοί στη Ζάκυνθο ως «φορτηγατζήδες») και οι δύο δεύτερες σε δύο ιδιοκτήτες με σημαντικότερο τον Ζακυνθινό Γιώργο Θεοδόση.

Η εφημερίδα ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΘΟΣ έγραψε επίσης τα εξής.

Οι ισχυροί μέτοχοι της ΑΝΜΕΖ, έχουν λειτουργήσει με έναν εξαιρετικά υπομονετικό τρόπο, με «από πάνω» λογική και κυρίως με εκτόνωση κραδασμών στα εσωτερικά τους. Η εμπιστοσύνη των πολλών – σε λίγους και η διαλλακτικότητα με τους συνεταίρους, ήταν η αντοχή τους. Ο Γιώργος Θεοδόσης, είναι εκείνος που από τα χρόνια της Ιταλίας, φλερτάρει με τα ρίσκα, όμως βάζει πολύ και σκληρή δουλειά.

Έχει φαντασία και από παιδί, έμαθε να είναι φυσιογνωμιστής και επικοινωνιακός. Ξέρει ότι πρέπει να δώσεις για να πάρεις. Εμπιστεύεται λίγους και καλούς και αφήνει τους υπόλοιπους να πιστεύουν ότι «χαίρουν της εμπιστοσύνης του»…

Είναι απλόχερος, αλλά κόβει με ξυράφι την αγνωμοσύνη και την τεμπελιά. Δεν έμεινε μόνο στο υπερπολυτελές καράβι του, αλλά η στρατηγική του για το 2015 ήταν: Πληρώνω αδρά και διαφημίζω τη Ζάκυνθο για να μου φέρει κόσμο στο πλοίο! Έτσι 45.000 Ζακυνθινοί τον ευγνωμονούν, κάθε φορά που βλέπουν τον Λιανό στο spot του 11880 να μιλάει για το Zante!

Σε μία νύχτα, επικοινωνιακά, αντέστρεψε τη λογική που 45.000 Ζακυνθινοί, έπρεπε να πληρώνουν και να ευγνωμονούν τις οικογένειες των πλοιοκτητών… Δεν έβαλε και δεν βάζει διαδικασία εκπτωτικής κόντρας, στην βάση του «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Αντίθετα, σε συζητήσεις, έχει αναφέρει πως, όταν «προκληθεί», θα ανακοινώσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα το τηρήσει και θα ανοίξει τους καταπέλτες δωρεάν και όχι με 5ευρα και 10ευρα…

Στην Ionian Group Ferries, σήμερα υπάρχουν εταιρίες καθαρά Ζακυνθινών συμφερόντων. Τρία σημαντικά και σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα πλοία, έτοιμα να καλύψουν κάθε ανάγκη. Το υπερπολυτελές «fior di levanter», το γρήγορο «Σολωμός» (η εταιρία στα πολύ δύσκολα, αν και έπρεπε, ποτέ δεν το απομάκρυνε από την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Ζάκυνθο) και το δοκιμασμένο, όμορφο και αξιόπιστο Ionian Star.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως ο κ. Θεοδόσης μαζί με Κεφαλονίτες που του έβαλαν την ιδέα για την Κοινοπραξία και την ανάγκη της συγκοινωνιακής σύνδεσης της Πάτρας με την Σάμη και την Ιθάκη, παλεύει τώρα να ξαναλειτουργήσει την ιστορική ακτοπλοική γραμμή, από το μεγάλο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, ένα μεγάλο ρίσκο καθώς για πολλούς πρόκειται για ζημιογόνα γραμμή και δεν συμφέρει επιχειρηματικά.

Ο Γιώργος Θεοδόσης ρίσκαρε, πήρε την απόφαση και έπεσε με τα μούτρα στην υλοποίηση της. Ένας Ζακυθινός, μια Ζακυθινή κοινοπραξία, πήραν τα ρίσκα για τη Κεφαλονιά. Βεβαίως και αποσκοπούν στο επιχειρηματικό κέρδος τους, πως θα πληρώσουν άλλωστε τα πετρέλαιά τους και τους εργαζόμενους, όπως αναφέρει η Ημέρα της Ζάκυθος.

Να δούμε αν θα ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και έστω από το ερχόμενο Σάββατο 1η Αυγούστου 2015 ακουστεί το ευχάριστο σφύριγμα της αναχώρησης του πλοίου από την Πάτρα για Σάμη και αντίστροφα.

Από Κυλλήνη στον Πόρο της Κεφαλονιάς με το υπερπολυτελές πλοίο "Fior di Levante" που διεκδικεί τον τίτλο του ωραιότερου φέρυ μποτ στον κόσμο

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά