Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Γίνεται πραξικόπημα στην Ελλάδα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Γίνεται πραξικόπημα...

Προανήγγειλε τη στάση της στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή

Ξεκάθαρη θέση παίρνει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για το τι θα πράξει κατά την αυριανή συζήτηση και ψηφοφορία του δεύτερου προαπαιτούμενου νομοσχεδίου. Η κυρία Κωνσταντοπούλου χαιρετίζοντας την 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.ΔΕ.Ε.), τόνισε πως:

«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της», και πρόσθεσε ότι «το Κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου  2015 να νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας  και μάλιστα της Συνόδου ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης».

«Από τις 13 Ιουλίου αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, το αυτεξούσιο της Βουλής, η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, η δυνατότητα τους να συζητήσουν», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέροντας ότι «έχουν τεθεί ασφυκτικές προθεσμίες 15 Ιουλίου και 22 Ιουλίου στις οποίες καλείτε η Βουλή νομοθετήσει, στην πραγματικότητα  χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν τα νομοσχέδια που καλούνται να ψηφίσουν  ούτε να  ανταλλάξουν απόψεις».

«Αυτό», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής, «είναι ένα πραξικόπημα που πρέπει όλους να μας θέσει προ των ευθυνών μας ώστε να μην αφήσουμε να ολοκληρωθεί, γιατί αν το αφήσουμε θα επαναληφθεί, και θα καταστεί κανόνας στην Ευρώπη και πέραν αυτής».

Διαβάστε επίσης:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν πρόκειται να παραιτηθώ

Κωνσταντοπούλου: Ποια κυρία φώναξε "άιντε";

Μαζεύουν υπογραφές υπέρ της Ζωής Κωνσταντοπούλου

 

Πηγή: thepressproject.gr



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις