Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Sinna Mann: Το πολυβραβευμένο animation με θέμα την ενδοοικογενειακή βία - Δείτε το βίντεο

Sinna Mann: Το πολυβραβευμένο animation ...

Τα παιδιά τα συνηθέστερα θύματα

Η βία μέσα στην οικογένεια είναι ένα φαινόμενο διαπολιτισμικό, διαχρονικό και δεν διαλέγει κοινωνικές τάξεις. Αποτελεί μία πτυχή του σύγχρονου κόσμου, ένα κοινωνικό πρόβλημα που εντείνεται από τους εξοντωτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας που συνθλίβει και πολύ συχνά οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό της ενδοοικογενειακής βίας  παραμένει υψηλό καθώς ανέρχεται στο 31%.

Σε καταστάσεις ενδοοικογενειακής βίας δεν υποφέρουν μόνο οι γυναίκες, αλλά και τα παιδιά, είτε ως μάρτυρες σε σκηνές βίας, είτε ως  θύματα της βίας.

Έρευνες δείχνουν ότι παιδιά, των οποίων η μητέρα κακοποιείται, είναι και τα ίδια θύματα λεκτικής, σωματικής, ψυχολογικής ή σεξουαλικής κακοποίησης. Επίσης, οι κακοποιημένες γυναίκες διατρέχουν πολύ μεγάλο κίνδυνο να κακοποιήσουν και οι ίδιες τα παιδιά τους.

Τα παιδιά- θύματα της ενδοοικογενειακής βίας  συνήθως εμφανίζουν ψυχοσωματικά προβλήματα και άλλες διαταραχές, από νυχτερινή ενούρηση μέχρι και απόπειρες αυτοκτονίας.

Και τα παιδιά σ' εκείνη την περίπτωση; (Πού) βρίσκουν καταφύγιο; Όταν οι γονείς γίνονται απόμακροι ή στη χειρότερη περίπτωση, βίαιοι, πόσο τραυματίζεται η παιδική ψυχή σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξηγήσει και να διαχειριστεί τον φόβο, την απειλή και γονεϊκές συμπεριφορές που πληγώνουν ανεπανόρθωτα;

Στο τέλος συχνά εμφανίζονται πιο ευάλωτα σε παραβατικότητα και δεν σπανίζει το φαινόμενο από θύματα να γίνονται τα ίδια δράστες. Κομμάτια από τη συμπεριφορά των γονέων φαίνεται να μεταβιβάζονται και στις επόμενες γενιές, στην ενήλικη ζωή των παιδιών τους μέσα στο συζυγικό τους ρόλο.

Δείτε το πολυβραβευμένο animation 'Θυμωμένος άντρας' (sinna mann):

Πηγή: tvxs

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις