Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρόγραμμα προώθησης οίνων ΠΟΠ Αχαΐας: Φιλοξενία αποστολής από ΗΠΑ και Καναδά

Πρόγραμμα προώθησης οίνων ΠΟΠ Αχαΐας: Φι...

Θετικές εντυπώσεις

Μέσα στα πλαίσια της δεύτερης φάσης του προγράμματος προώθησης οίνων ΠΟΠ Αχαΐας, το επιμελητήριο Αχαΐας φιλοξένησε αποστολή από ΗΠΑ και Καναδά.

Τα 9 μέλη της αποστολής όλοι ειδικοί του οίνου, απαρτίζονταν από Master Sommelier, Sommelier & εκπρόσωπο κρασιού για μεγάλη εταιρεία στην Καλιφόρνια, Blogger, Sommelier & Διαμορφωτή Γνώμης, Γενικό Διευθυντή και Διευθυντή Ποτών σε γνωστά εστιατόρια της Νέας Υόρκης, Σύμβουλο Οίνου, Wine Tasting Challenge Grand Champion, Educator of the Year and Instructor to Michelin 3 Star Sommeliers.

Η αποστολή, η οποία συνοδευόταν από τον κο Κωνσταντίνο Λαζαράκη, τον μοναδικό Έλληνα Master of Wine, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες του προγράμματος επισκέφθηκε οινοποιία κρασιών ΠΟΠ Αχαΐας τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αιγιάλεια, έκανε 5 γευστικές δοκιμές, περιηγήθηκε σε αμπελώνες.

Τα μέλη της αποστολής κατά τη διάρκεια γευμάτων είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα κρασιά και μαζί με τους οινοποιούς που ήταν παρόντες έμαθαν περισσότερες λεπτομέρειες για την παραγωγή τους αλλά και την δυνατότητα συνδυασμού με την ελληνική και όχι μόνο κουζίνα.

Οι εντυπώσεις τους από τα ΠΟΠ κρασιά ήταν πολύ θετικές. Χαρακτήρισαν τα κρασιά ως ξεχωριστά και μη συνηθισμένα. Για πολλούς ήταν η πρώτη φορά που δοκίμαζαν ΠΟΠ Αχαΐας και τους έκανε εντύπωση ότι παράγονται τόσο ποιοτικά και απαιτητικά κρασιά κάτω από αυτές τις κλιματολογικές αλλά και τοπογραφικές συνθήκες.

Κατά την επιστροφή τους πρόκειται να δημοσιεύσουν άρθρα σχετικά με την επίσκεψή τους και την δοκιμή κρασιών ΠΟΠ για τα οποία θα κρατάμε τα μέλη μας ενήμερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις