Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγυπτος: Ένας νεκρός μετά από ισχυρή έκρηξη έξω από το Ιταλικό προξενείο στο Κάιρο

Αίγυπτος: Ένας νεκρός μετά από ισχυρή έκ...

Οι υποψίες προς τους Τζιχαντιστές

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα Σάββατο 11 Ιουλίου, το πρωί , κοντά στο ιταλικό προξενείο, στο κέντρο του Καΐρου. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν και παράλληλα σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές και καταστραάφηκε εν μέρος της πρόσοψης του κτιρίου, σύμφωνα με αξιωματούχους.


Ιατρικές πηγές είχαν δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν το κτίριο έχουν τραυματιστεί, καθώς και τρεις περαστικοί. 
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, «μια βόμβα είχε τοποθετηθεί από αγνώστους κάτω από ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο προξενείο και η οποία πυροδοτήθηκε από απόσταση» δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στο αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο MENA.


Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, περίπου στις 06:30 (τοπική ώρα, 07:30 ώρα Ελλάδας) το προξενείο ήταν ευτυχώς κλειστό διαφορετικά θα υπήρχαν περισσότεροι νεκροι και τραυματίες.

Προς το παρόν κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Οι υποψίες όμως για την επίθεση κατευθύνονται στους τζιχαντιστές καθώς μετά την ανατροπή από τον στρατό το 2013 του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις τους.Την ευθύνη για τις επιθέσεις αναλαμβάνουν οργανώσεις που λένε ότι δρουν σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών του Μόρσι από τις αιγυπτιακές αρχές.

 

Διαβάστε επίσης:

Βαυαρία: Δυο νεκροί από επίθεση ενόπλου

 

 

Πηγή: tanea.gr

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις