Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πώς θα φαίνεται λαμπερή και λεία η επιδερμίδα σου;

Πώς θα φαίνεται λαμπερή και λεία η επιδε...

Τα 5 μυστικά μας!

Σύντομα και περιεκτικά σου αποκαλύπτουμε συμβουλές ομορφιάς για να βελτιωθεί η εικόνα του δέρματος σου. Διάβασε και πράξε!

1. Για να λάμπει η επιδερμίδα σου

Μην καπνίζεις. Γερνάει το δέρμα σου και ενθαρρύνει την εμφάνιση ρυτίδων.

Για υγιή επιδερμίδα, τρώγε πολλά φρούτα, λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη και προϊόντα ολικής άλεσης.

Να ασκείσαι κάθε μέρα. Η άσκηση βοηθά την επιδερμίδα σου αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Και ο ιδρώτας διώχνει τις ακαθαρσίες από την επιδερμίδα σου.

Βρες τρόπους να αποβάλεις το άγχος. Το άγχος μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σου πιο ευαίσθητη και να επιδεινώσει τα ξεσπάσματα της ακμής.

Μείνε μακριά από τον ήλιο. Χρησιμοποίησε προϊόντα αυτομαυρίσματος αν θέλεις περισσότερο χρώμα.

Ενυδάτωσε σωστά την επιδερμίδα σου. Χρησιμοποίησε το αγαπημένο σου JOHNSON’S® Baby Oil αμέσως μετά το ντους σε βρεγμένη επιδερμίδα για να σφραγίσεις την υγρασία στην επιδερμίδα. Eκτός από την κλασική εκδοχή του στο ροζ μπουκάλι, δοκίμασε και τη κίτρινη συσκευασία με χαμομήλι ή την πράσινη με aloe vera για ακόμα περισσότερη δροσιά στην επιδερμίδα, χωρίς λιπαρότητα.

2. Αποκάλυψε το πρόσωπό σου

Ορισμένα προϊόντα περιποίησης του προσώπου περιέχουν συστατικά που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα για να αποκαλύψουν την πιο φωτεινή, φρέσκια επιδερμίδα από κάτω τους. Μπορεί για παράδειγμα, τα φάρμακα για την ακμή και τα αντιγηραντικά προϊόντα να περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή ρετινοειδή.

Μπορείς επίσης να κάνεις μικροδερμοαπόξεση ή ένα χημικό peeling για να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα. Και τα δύο γίνονται από γιατρούς αλλά και με πιο ήπια συστατικά στο σπίτι. Μπορεί ωστόσο αν τα κάνεις στο σπίτι, να μη δεις μεγάλη διαφορά.

3. Τι έχει το μενού;

Η επιδερμίδα σου λαχταρά καλά θρεπτικά όπως ακριβώς και το υπόλοιπο σώμα σου. Μερικές μελέτες υποδεικνύουν πως τα θρεπτικά συστατικά μπορεί να βελτιώσουν και να προστατέψουν την επιδερμίδα σου.

Κρέμες και serums που περιέχουν βιταμίνες C ή Ε μπορεί να προστατεύουν από τις ηλιακές βλάβες. Εκείνα που έχουν βιταμίνες Α ή Β3 ίσως μπορούν να διορθώσουν τις ηλιακές βλάβες που έχεις ήδη. Φυσικά, ακόμη χρειάζεται να παίρνεις βιταμίνες από το φαγητό σου.

4. Επαγγελματική περιποίηση: Διασκέδαση ή βασική φροντίδα;

Δεν χρειάζεται να πας σε αισθητικό για μια καλή περιποίηση, αλλά μπορεί μια επίσκεψη να κάνει την επιδερμίδα σου να δείχνει πιο απαλή για ένα διάστημα. Μπορεί να την βρεις και χαλαρωτική.

Μια επαγγελματική περιποίηση περιλαμβάνει επίσης καθαρισμό και απολέπιση. Η επαγγελματική περιποίηση μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις ή ερεθισμό σε κάποιους ανθρώπους, οπότε θα πρέπει να την αποφεύγεις αν έχεις παρατηρήσει ότι έχεις κοκκινίλες ή εξάνθημα μετά.

5. Είμαι πολύ μεγάλη για σπυράκια, σωστά;

Είσαι ενήλικη, οπότε γιατί δεν έχουν φύγει τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα; Οι ορμόνες, τα προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά και το άγχος μπορεί να είναι οι φταίχτες – μεταξύ άλλων αιτιών.

Η δερματολόγος σου και μια αισθητικός μπορεί να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις τι χρειάζεται η επιδερμίδα σου. Ορισμένα προϊόντα έχουν συστατικά που καταπολεμούν παράλληλα την ακμή και τα σημάδια της γήρανσης.

Διαβάστε επίσης:

Οι γυναίκες δεν ζούσαν πάντα περισσότερο από τους άνδρες

Αυτές είναι οι τροφές που προστατεύουν από την ήλιο

Πηγή: shape.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being