Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προκαταρκτική εξέταση για τη λαθροθυρία στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου

Προκαταρκτική εξέταση για τη λαθροθυρία ...

Ερώτηση από τον βουλευτή Ηλείας Γιώργο Κοντογιάννη

Την αναποτελεσματική προστασία της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου από τη λαθροθηρία παραδέχεται ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραϊτης απαντώντας σε Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή επί του θέματος ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.  Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης είχε ενημέρωση τον αρμόδιο Υπουργό για τη μαζική εξόντωση πουλιών που πραγματοποιούν οι λαθροκυνηγοί στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, παρά την απαγόρευση του κυνηγιού στην προστατευόμενη περιοχή, δηλαδή την Α’ ζώνη του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς.

Παράλληλα είχε επισημάνει στον Υπουργό Εσωτερικών την ανάγκη να ληφθούν επί πλέον μέτρα ώστε να ανατραπεί η απογοητευτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω των σκουπιδιών που προκαλούν προβλήματα στην πανίδα και την χλωρίδα της περιοχής.

Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Μωραϊτη έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με το θέμα της λαθροθυρίας, τα αποτελέσματα της οποίας θα κοινοποιηθούν στην αρμόδια εισαγγελέα. Επίσης πρόκειται να συγκληθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών ώστε να υπάρξει συντονισμός και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Επισημαίνεται ότι το Δασαρχείο Αμαλιάδας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του έχει αυξήσει την παρουσία του στην περιοχή με περιπολίες για την αντιμετώπιση της λαθροθυρίας.

Για το ζήτημα της ύπαρξης σκουπιδιών στην περιοχή αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις