Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ - "Ανοικτή η πόρτα" αλλά και σαφείς προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ-...

"Περιμένουμε αξιόπιστες προτάσεις από τον Τσίπρα"

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ στο Παρίσι. Το κοινό συμπέρασμα από τις δηλώσεις τους είναι ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και αναμένουν όλοι αύριο ν’ ακούσουν τις συγκεκριμένες προτάσεις του Αλέξης Τσίπρα. Ωστόσο το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο καθώς οι δύο ηγέτες ανέφεραν πώς πρέπει να βρεθεί η ισορροποία μεταξύ στην υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη.

Πιο αναλυτικά ο κ. Ολάντ είπε μεταξύ άλλων: «Λάβαμε το μήνυμα των δημοκρατικών κομμάτων της Ελλάδας και την θέληση τους να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη. Θα έρθει αύριο η ώρα του Αλέξη Τσίπρα για σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις και πως μπορούν να μεταφραστούν σε ένα πρόγραμμα με διάρκεια. Η Ελλάδα το έχει ανάγκη αυτό για να γίνει μια σταθερή οικονομία και να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Η Ευρώπη είναι ένα σύνολο που έχει θεμελιωθεί πάνω σε αξίες όπως η ελευθερία, επίσης υπάρχει θέση στην εθνική κυρίαρχη, αλλά υπάρχει και ευθύνη. Καλούμαστε να βρούμε αυτή την Ισορροπία

Μέρκελ: «Αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την απόφαση. Να δούμε πως το βλέπουν και οι υπόλοιποι 18. Αναζητήσαμε κοινά σημεία. Η πόρτα είναι ανοικτή υπό αυτό το νόημα αύριο η Σύνοδος Κορυφής. Δεν υπάρχουν όμως οι προϋποθέσεις για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα από τον ESM. Ο χρόνος πιέζει, θέλουμε αυτή την εβδομάδα τις προτάσεις στο τραπέζι για να βρούμε  λύσεις. Από την μια μεριά υπάρχει η αλληλεγγύη, την έχουμε δείξει στην Ελλάδα. Η τελευταία μας πρόταση ήταν πολύ γενναιόδωρη. Από την άλλη η Ευρώπη μπορεί να σταθεί ακέραιη όταν η κάθε χώρα αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Πρέπει να γίνουν σεβαστές και οι θελήσεις των άλλων 18. Κοινή υπευθυνότητα όπως και κοινή αλληλεγγύη, λοιπόν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις