Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στις ουρές των ΑΤΜ και των πρατηρίων βενζίνης και η Ηλεία

Στις ουρές των ΑΤΜ και των πρατηρίων βεν...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Από το γενικότερο κλίμα πανικού και αβεβαιότητας που επικρατεί σε όλη τη χώρα δεν θα μπορούσε να “λείπει” η Ηλεία. Σταδιακά από την ώρα που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα και στη συνέχεια με την επιβολή Capital Controls και το κλείσιμο των τραπεζών για μια εβδομάδα στην χώρα, τα φαινόμενα των ουρών έξω από ΑΤΜ κυρίως και έπειτα σε πρατήρια υγρών καυσίμων οξύνθηκαν. Ακόμα και στα σούπερ μάρκετ παρουσιάστηκε μια αυξημένη κίνηση όχι όμως ανάλογη του πανικού που προέκυψε στις τράπεζες.

Όπου υπήρχε πληροφορία για ανεφοδιασμό των ΑΤΜ ο κόσμος έτρεχε για να μπορέσει να κάνει ανάληψη χρημάτων. Κάποιοι σε πολύ μεγαλύτερο πανικό και χωρίς ίχνος ψυχραιμίας χρησιμοποίησαν όσες κάρτες αναλήψεων κι αν είχαν προκειμένου να “σηκώσουν” όσο το δυνατό μεγαλύτερα ποσά. 
Σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις οι εντάσεις δεν έλειψαν όταν όλοι όσοι περίμεναν στη σειρά έβλεπαν έναν να κάνει πολλές αναλήψεις… Ο φόβος βλέπεται πως τα χρήματα θα τελειώσουν ήταν η βασική αφορμή. Βέβαια λόγω της καταβολής των συντάξεων και μισθών του δημοσίου, αρκετοί συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι βρέθηκαν και αυτοί στην ουρά για το αυτονόητο… Την είσπραξη του μισθού ή της σύνταξης.

Ουρές μέσα στη νύχτα
Σε όλη την Ηλεία, οι ουρές στα ΑΤΜ δεν εξέλειψαν ούτε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πολλοί ήταν εκείνοι που αναζητούσαν ένα ΑΤΜ που διέθετε ακόμα χρήματα για μια ύστατη ανάληψη. Η άγνοια της επόμενης μέρας, αλλά γενικότερα οι πρωτόγνωρες στιγμές που ζει η χώρα γέμισαν με άγχος τους πολίτες, παρά τις ανακοινώσεις που έκαναν λόγω για όριο αναλήψεων και οδηγίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ανεφοδιασμός των ΑΤΜ
Μέσα στη νύχτα όμως συνέχισε να εργάζεται το τραπεζικό σύστημα - δείχνοντας ψυχραιμία και ανακλαστικά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Για παράδειγμα τις πρώτες πρωινές ώρες έγινε ανεφοδιασμός των ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας και ακολούθησαν ακόμα τα ξημερώματα της Eurobank και της Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr.

Επί ποδός η Αστυνομία
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί σε όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας και στην Ηλεία υπάρχει επιτήρηση των τραπεζικών καταστημάτων με διακριτική παρουσία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις