Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Η... αρχή του τέλους για τη Μαιευτική - «Φρένο» στις άδειες της Παιδιατρικής

Πύργος: Η... αρχή του τέλους για τη Μαιε...

Ηλεία

Εφημερίες στον Πύργο και τακτικά ιατρεία στην Αμαλιάδα είναι το πλάνο που θα ακολουθηθεί μέχρι τέλος Ιουνίου αναφορικά με τη Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, με τη ζυγαριά να γέρνει πλέον ξεκάθαρα στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας της κλινικής, χωρίς βέβαια αυτό να βρίσκει σύμφωνη την Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών και το Σωματείο εργαζομένων.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς την Τρίτη το πρωί σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας υπό τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Βασίλη Δημόπουλο και με τη συμμετοχή του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κώστα Καραΐνδρο, της προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου κας Χρυσούλα Λακάκη, του διευθυντή της Μαιευτικής- Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Νίκο Παπαδημάτο και τον κ. Σωκράτη Σωτηρόπουλο ως εκπρόσωπο του Σωματείου εργαζομένων.

 

«Τρέχουν» οι εξελίξεις

 

Η σύσκεψη συγκλήθηκε αμέσως μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ειδικότερα μετά τη λήψη νέας αναρρωτικής άδειας της ειδικευμένης γυναικολόγου μέχρι τις 15 Ιουλίου και το έγγραφο του διευθυντή της Μαιευτικής κλινικής, ο οποίος προτείνει ή την ενίσχυση της κλινικής με τρεις ειδικευμένους γιατρούς ή την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της, καθώς επισημαίνει ότι δεν είναι ασφαλής η νοσηλεία των ασθενών σε αυτή.

 

Με βάση τα παραπάνω στη χθεσινή συνάντηση αποφασίστηκε οι τέσσερις εφημερίες, δύο του διευθυντή της Μαιευτικής και δύο της ειδικευμένης γυναικολόγου που έλαβε αναρρωτική, να γίνουν τελικά και οι τέσσερις στο Νοσοκομείο του Πύργου από τον διευθυντή της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

 

Ουσιαστικά δηλαδή αναστέλλεται η λειτουργία της κλινικής σε ό,τι αφορά χειρουργεία και νοσηλεία μέχρι το τέλος Ιουνίου. Για τα δε τακτικά ιατρεία της Μαιευτικής κλινικής, αποφασίστηκε να λειτουργούν κανονικά μέχρι το τέλος του μήνα, με τη συνδρομή γιατρών από το Νοσοκομείο του Πύργου.

 

Γι’ αυτό άλλωστε και σήμερα πρόκειται να γίνει μία συνάντηση μεταξύ του διευθυντή της Μαιευτικής κλινικής της Αμαλιάδας κ. Νίκου Παπαδημάτου, του διευθυντή της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου κ. Βασίλη Τσιτσή και της διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πύργου κας Χρύσας Πετροπούλου, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες και αν εκδοθεί πρόγραμμα μέχρι το τέλος του μήνα, με τους γιατρούς του Πύργου που θα κάνουν τακτικά ιατρεία στην Αμαλιάδα.

 

Σε ό,τι αφορά τις μαίες και το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, ο κ. Δημόπουλος θα έχει συνάντηση μαζί τους την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι, ενώ ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημο έγγραφο από την 6η ΥΠΕ που να αναστέλλει την απόφαση αναστολής προσωρινής λειτουργίας της Μαιευτικής κλινικής.

Η απόφαση αυτή βεβαίως προκάλεσε την αντίδραση του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών κ. Κώστα Καραΐνδρου, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του ως προς το κλείσιμο της κλινικής και της μεταφοράς της στον Πύργο και άφησε αιχμές ότι δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια στην κατεύθυνση του να λειτουργήσει η κλινική, αλλά όλες οι μέχρι τώρα κινήσεις έχουν επικεντρωθεί στο πώς θα κλείσει η κλινική.

 

Παρά τις οχλήσεις και προς την 6η ΥΠΕ για την ενίσχυση της κλινικής με προσωπικό δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα και ο κ. Καραΐνδρος ανέφερε ότι πλέον το επόμενο βήμα είναι να στραφούν γιατροί και εργαζόμενοι στον Υπουργό Υγείας.

 

Κανονικά τα τακτικά στην παιδιατρική

 

Σε ό,τι αφορά τώρα τον παιδιατρικό τομέα και το αίτημα χορήγησης των αδειών των παιδιάτρων κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αποφασίστηκε να μη χορηγηθούν οι άδειες και να λειτουργήσουν κανονικά  τα τακτικά ιατρεία της παιδιατρικής, ενώ ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι θα χορηγηθεί βεβαίωση στις παιδιάτρους για το υπόλοιπο των αδειών τους, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα απουσιάσουν σε ημέρες που δεν θα επηρεάζεται η λειτουργία των τακτικών ιατρείων.

 

Πάντως και από την πλευρά των παιδιάτρων δεν διεφάνη χθες πρόθεση για αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων, αλλά το έγγραφο που απεστάλη είχε ως κύριο λόγο την κατοχύρωση των αδειών τους.


patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις